Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Australiškas „Kuko baras“ skelbia naujo starto pradžią (Vilnius)

2005-12-29
Publicējiet savu rakstu

Po pusmečio pertraukos sostinės Gedimino prospekto pradžioje vėl veikia bene egzotiškiausią maistą ir aplinką šioje gatvėje siūlantis australiškos virtuvės restoranas, tik kiek pakeistu – „Kuko baro“ – pavadinimu. Beje, pakeista ne tik iškaba – be unikalių patiekalų, čia pradedama siūlyti ir artimesnių lietuvių skoniui. Įvairios naujos detalės pagyvino interjerą, o reiklūs vadovai – personalo požiūrį į svečius. Antrą kvėpavimą įgavusiame restorane dar yra vietų linksmoms ir gurmaniškoms Naujųjų sutiktuvėms.

Urvinė įvairovė pagal kvapą ir progą
Tie, kurie nebuvo Australijoje, „Kuko bare“ bent iš dalies pasijus taip, kaip vienoje unikaliausių penktojo kontinento vietų – Kuber Pedžio urvuose. Tai dykumoje esančios kalvos su opalų ieškotojų išraustais urvais, šie australams dabar atstoja modernius butus su baseinais ir kriketo aikštelėmis. Požeminiuose „Kuko baro“ „urvuose“ įstabių dalykų taip pat apstu.

Vienoje iš 8 restorano salių svečiai gali stebėti, kaip ant bene didžiausio Vilniuje keptuvo grotelių čirškinami strutienos, ryklienos, krokodilienos ir, žinoma, jautienos bei kiaulienos kepsniai.

Kitas raudonų lubų ir sienų „urvas“ vilioja iš picų krosnelės sklindančiais kvapais – tradicinių plonapadžių picų čia galima rinktis dviejų dydžių ir su 11 skirtingų priedų deriniais (6-19 Lt).

Didžiausios restorane baro salės lubomis besiraizgantis dirbtinis vynuogynas sufleruoja, kokių gėrimų čia gausiausia. Be abejo, didžiąją restorano vynų dalį sudaro australiški vynai, tačiau greta – lygiavertis tiek kitų Naujojo pasaulio šalių, tiek Europos vynų asortimentas, patiekiamas ir buteliais (30-420 Lt), ir taurėmis (5-6 Lt).

Gėrimų gurmanai liks patenkinti aptikę išskirtinių Burgundijos vynų (110-420 Lt), kelių pavadinimų šampano (180-250 Lt) ir ką tik kelią į mūsų restoranų barus radusio absento (4 Lt).

Svečiai, kurių nevilioja maisto ruošimo ir gėrimų pilstymo vaizdai, likusias sales gali rinktis pagal progą arba nuotaiką.

Smagiai kompanijai patiks klestelėti ant tigro kailių imitacijų Flinstonų akmens amžiaus būstą primenančioje salytėje. Prabangi „Kuko baro“ salės stalų serviruotė tiks romantiškam pasimatymui ar iškilmingai vakarienei.

Svečiams – karališkas dėmesys
Australijos maisto kultūrą kūrė įvairiausių žemyne apsigyvenusių tautų atstovai, tad šios šalies gastronomija – geriausių pasaulio virtuvių ir gamybos technologijų atspindys. Į tokį virtuvių kokteilį įvairiam skoniui orientuotasi ir sudarant naująjį „Kuko baro“ valgiaraštį.

Ieškantys egzotikos turėtų likti patenkinti paragavę ryklienos sriubos su mėlynaisiais moliuskais, kengūrų uodegėlių užkandžio ar krokodilienos kepsnio su sambukos ir vyno padažu. Tokius patiekalus kol kas atsargiai vertinantiems siūloma jų iš pradžių užsisakyti pusę porcijos arba rinktis klasikinių kepsnių bei picų. Saldumynų mėgėjus restoranas pasirengęs nustebinti pačių gaminamais baltojo šokolado, pistacijų ir medaus ledais.

Restorano direktorius Žilvinas Žitkus mano, kad iš atnaujintos „Kuko baro“ virtuvės ras ką pagal kišenę išsirinkti ir studentas, ir prakutęs gurmanas.

Vadovo žodžiais, nuo buvusios „Kukabaros“ atnaujintas restoranas skirsis ir aptarnavimo kokybe. Čia nebereikės spragsėti pirštais reikalaujant personalo dėmesio. Svečius pasitiks ir laisvos vietos link palydės administratorius, o padavėjai ne tik skubiai ir maloniai aptarnaus, bet ir rekomenduos užsakytam patiekalui tinkantį gėrimą.

„Norime, kad pas mus svečiai jaustųsi išties karališkai, žinotų, jog yra laukiami ir gerbiami“, – aptarnavimo tikslus apibendrino Ž. Žitkus.

„Laisvalaikio“ klubo nariams restorane taikoma 15 proc. nuolaida sąskaitai ir 100 proc. nuolaida įėjimui.

Ramunė Žukauskienė
Martyno Ambrazo nuotr.
„Laisvalaikio“ ir „Meniu.lt“ informacija