Š. m. rugsėjo 25 dieną viešbutyje „Radisson SAS“, Vilniuje, vyks geriausio Lietuvos someljė rinkimai – kasmetinės varžybos, kuriose savo žinias ir įgūdžius demonstruoja už vyną, jo derinimą su maistu ir klientų aptarnavimą atsakingi restoranų ir prekybos įmonių darbuotojai.
Čempionato dalyvių žinios bus tikrinamos raštu, jie bandys atpažinti vynus „aklai“, derins vyną su maistu, dekantuos brandų vyną bei pilstys šampaną. „Torres“ pagrindinio prizo laimėtojas – geriausias Lietuvos someljė vyks į Baltijos šalių Vanna Tallinn someljė čempionatą Rygoje.
Pernai geriausiu Lietuvos someljė tapo restorano „Saint Germain“ direktorius Dainius Vasiliauskas, antrąją ir trečiąją vietas atitinkamai iškovojo tuometinis „Verkių“ restorano direktoriaus pavaduotojas Žydrūnas Krapukaitis ir Arminas Darasevičius iš „Vyno klubo“.
Someljė – tradicinė pasaulyje, tačiau nauja Lietuvoje profesija, kurios atstovai atsakingi už vyno meniu restorane, jo derinimą su valgiaraščiu bei vyno pateikimą svečiams. Someljė profesija reikalauja labai gilių žinių apie vyną, taip pat supratimo apie maisto gaminimą. Lietuvoje someljė ruošiami Lietuvos someljė asociacijos Someljė mokykloje.
Dėl informacijos ir dalyvavimo čempionate prašome kreiptis:
Arūnas Starkus
Lietuvos someljė asociacijos prezidentas
Tel. 8 698 34297
a.starkus@somelje.lt
www.somelje.lt