Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

„Alkavos“ klientams skaniausi tortai ir pyragai (Kaunas)

2005-03-08
Publicējiet savu rakstu

„Alkava“ - bene žymiausia Kauno konditerijos įmonė. „Mes kruopščiai įvertiname kiekvieno gaminio skonį. Be to, užtikriname, kad pirkėjas įsigis tik šviežią, tą pačią dieną pagamintą desertą“, - pasakojo „Alkavos“ direktorė Liuda Končienė.

Aštuoniose parduotuvėse, esančiose beveik visuose Kauno mikrorajonuose, kasdien galima rasti apie 50 pavadinimų tortų, dešimtis skirtingų rūšių sausainių, įmantriausių pyragų ir kitokių saldžių kepinių.

Produkcija gaminama iš natūralių produktų, naudojant naujausias technologijas. Atsižvelgiant į besikeičiančius pirkėjų poreikius, nuolat atnaujinamas gaminių asortimentas. „Alkavos“ tortai įtinka ir pačiam įmantriausiam skoniui, nes įmonėje dirba tik kvalifikuoti specialistai, meistrai, kurie nuolat dalyvauja įvairiuose konkursuose ir užima pirmąsias vietas. Gardumynų mėgėjai tikrai žino ir vertina originalios puošybos, subtilaus skonio tortą „Triumfas“, pernai pelniusį
„Metų gaminio“ apdovanojimą. Tai sodraus skonio, iš keturių sluoksnių šokoladinio biskvito, pertepto šokoladine grietinėle su brendyje mirkytomis razinomis, tortas, skirtas tikriems gurmanams.

Ištikimų ir naujų gerbėjų sulaukia 2002-aisiais metais metų gaminio vardu apdovanotas įspūdingo skonio iš šokoladinio biskvito, natūralaus šokolado, lazdyno riešutų kepamas, brendžiu apšlakstytas bei natūraliomis vyšniomis perteptas tortas „Fortūna“.

Pirkėjai mėgsta ir pernai diplomu apdovanotą tortą „Vyšnių sodas“ - gaivaus, aromatingo vyšnių skonio desertą.

Jau dešimtmetį nepamirštamas ir mėgstamas firminis „Alkavos“ tortas. Tikimasi, kad dėmesio sulauks ir naujas kuriamas prezidentinis tortas iš gryno šokolado bei migdolinio biskvito.

L. Končienė pastebi, kad klientų skonis kasmet tampa išrankesnis ir subtilesnis. Perkantieji gardumynus nori, kad jie būtų ne tik skanūs, bet ir originaliai papuošti. „Alkavai“ teko gaminti net 120 kilogramų sveriantį tortą. Ne kartą klientai užsakė originalios - pastatų, žmonių
ar gyvūnų - formos tortus. Neretai į parduotuvę ateina nuotrauka nešinas žmogus. Jis pageidauja nusipirkti tortą, primenantį jo gyvenamąjį namą.

„Mūsų konditerės apžiūri nuotraukas, nusibraižo namo projektus ir gamina tortą. Stengiamasi perteikti ne tik pastato išvaizdą, bet ir spalvas, kuriomis dažytas stogas, sienos“, - pasakojo L. Končienė.

„Alkavos“ direktorės teigimu, kokie tortai yra perkami priklauso ir nuo metų laiko: žiemą labiau mėgstami šokoladiniai, vasarą - vaisiniai.

„Tokio užsakymo, kurio negalėtume įgyvendinti, dar nesame sulaukę“, - tvirtino L. Končienė.

„Alkavos“ parduotuvėse gausus sausainių ir pyragų pasirinkimas. Vienas mėgstamiausių gaminių - sluoksniuotas obuolių pyragas. Pagal prancūzo konditerio, viešėjusio „Alkavoje“, receptus gaminami ir triufeliai bei saldainiai.

„Visos parduotuvės konditeriams užsakymus pateikia kiekvieną dieną. Taip užsitikriname, kad parduosime tik šviežius ir ką tik pagamintus gaminius“, - sakė L. Končienė.

Užsakymai tortams ir kitiems desertams priimami visose „Alkavos“ parduotuvėse Kaune. Svarstoma artimiausiu metu produkciją platinti ir kituose Lietuvos miestuose. „Ieškosime partnerių, kurie norėtų pardavinėti mūsų gaminius“, - tvirtino L.Končienė.

Daugiau apie restoraną >>

Irmanto Sidarevičiaus nuotr.
Kristina Kučinskaitė
„Laisvalaikio“ informacija
http://laisvalaikio.meniu.lt