„Alita“ atveria duris lankytojams
Lankydamiesi nuostabaus grožio Dzūkijos regiono kampeliuose, į savo maršrutą dabar jau galite įtraukti ir ekskursiją į didžiausią Lietuvoje putojančio vyno gamybos bendrovę – AB „Alita“, kuri kviečia į pažintinę programą-ekskursiją po įmonę ir gaminamos produkcijos degustaciją.
Kur gimsta putojantis vynas
Daugelis putojančio vyno mėgėjų net nežino, kaip gimsta šis taurus gėrimas. Pasisvečiavę „Alitoje“ sužinosite, kad bendrovėje gaminamas puikus putojantis vynas, savo kokybe prilygstantis prancūziškajam šampanui.
40 metų įmonėje pradirbusios Birutė Baranauskienė ir Angelė Juknevičienė dabar savo ilgametę patirtį perteikia visiems norintiems susipažinti su „Alitos“ gaminamos produkcijos subtilybėmis ir išmokti alkoholinių gėrimų vartojimo kultūros.
Profesionalios gidės jums papasakos, kuo ypatingas karališkas gėrimas – putojantis vynas, nuves į šaltuosius rūsius, kur trejus metus brandinamas „Alitos“ vyndarių pasididžiavimas – „Klasikinis“ putojantis vynas. „Trejus metus vynas brandinamas buteliuose ir kiekvieną diena prižiūrimas profesionalaus specialisto. Gaminti putojantį vyną klasikiniu metodu – garbės reikalas.“, - sako A. Juknevičienė.
Kur varoma samanė
Dzūkai didžiuojasi ne tik uogomis ir grybais: kelis tūkstantmečius skaičiuojantis svaigusis gėrimas samanė – šio regiono pasididžiavimas. Kokybiškiausias rugių ar kvietrugių gėrimas gaminamas būtent čia. Oficialiai naminukę pirmoji Lietuvoje pradėjo gaminti AB „Alita“.
Lankydamiesi bendrovėje, jūs ne tik paragausite šio legendomis apipinto gėrimo, bet ir pamatysite modernią gamybos technologiją.
Ilgametė įmonės darbuotoja Angelė Juknevičienė pabrėžia: „Geriausiai „Samanės“ kokybė ir aromatas atsiskleidžia patrynus šlakelį gėrimo rankose – įšilusi ruginė degtinė pakvimpa namine duona.“
Kur užlieja malonūs pojūčiai
Renkantis alkoholinius gėrimus daugelis tiesiog pasimeta nuo jų gausybės. O ir pasirinkę dažnai nepajuntame to, ką vienos ar kitos rūšies produktas turi geriausio.
„Svarbiausia – išmokti paprasčiausių gėrimų vartojimo taisyklių. Ar visi žinome, kaip geriamas brendis, putojantis vynas? Kiekvienas žmogus gali būti gurmanu – tik reikia alkoholio ragavimui suteikti šiek tiek „dvasios““, - kalbėjo A. Juknevičienė.
Degustacijų salėje skanaudami „Alitos“ gėrimus sužinosite, kaip juos pateikti – iki kokios temperatūros ir kaip atšaldyti, kokias taures naudoti, koks maistas labiausiai tinka prie putojančio vyno, degtinės bei sidro, kada patiekti konjaką ar brendį ir kokiu būdu maišyti kokteilius.
„Alita“ – moderni įmonė
Kodėl verta užsukti į Alytų ir jame įsikūrusią „Alitą“? Todėl, kad „Alita“ šiandien yra moderni, sėkmingai ir stabiliai dirbanti įmonė. Nors įkurta daugiau kaip prieš 40 metų, per pastarąjį dešimtmetį gamykla visiškai renovuota: atnaujinti pastatai, gamybinės ir administracinės patalpos, o ypač modernizuotos gamybos linijos.
„Mes didžiuojamės savo įmone ir kviečiame apsilankyti ieškančius naujų įspūdžių Lietuvos piliečius ir jų svečius. Nenusivilsite, tikrai turime ką parodyti ir kuo pavaišinti“ – sako B.Baranauskienė.
Visus, norinčius savo akimis pamatyti kaip ir iš ko gaminamas putojantis vynas, brendis, konjakas, degtinė bei viskis – kviečia Dzūkijos sostinėje, Alytuje, įsikūrusi AB „Alita“.
Ekskursijoms ir degustacijoms registruokitės prieš dvi darbo dienas telefonu 8 611 20002 arba el. paštu alita@alita.lt.
AB „Alita“ informacija ir nuotraukos