Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Aiškėja „30 geriausių restoranų“ rezultatai – šiemet netgi 11 naujų pavadinimų

2017-06-02
Publicējiet savu rakstu

„Visi šiame sąraše jau yra geriausi, nes būtent jie šiais metais iš akademijos narių gavo daugiausiai balų. Pastarieji vertindami privalėjo atsižvelgti į maisto kokybę ir patiekalų kūrybiškumą, aptarnavimo lygį, aplinką, gėrimų kortą ir dar daugiau projekto reglamente nustatytų kriterijų“, – pasakoja Gero maisto akademijos įkūrėjas Linas Petrukaitis.

Restoranai 2017 m. reitinge krito, kilo, o kai kurių ir nebeliko
„Kadangi konkrečiais pavadinimais kalbėti dar negalime, šių metų sąrašą kol kas apžvelgiame skaičiais“, – balsavimo statistiką šiandien atskleidė L. Petrukaitis.
Naujų restoranų atsiradimo dinamika džiugina ne tik lankytojus, bet ir balsuojančius. Tad šiemet „30 geriausių restoranų“ reitinge atsidūrė netgi 5 naujai atsidarę restoranai, ir ne tik Vilniuje.
Iš viso lyginant su pernai 2017 m. trisdešimtuke yra netgi 11 naujų restoranų. Tai reiškia, kad tiek pat lyginant su pernai metų sąrašu iš jo pasitraukė.
7 restoranai galutinėje lentelėje šiemet pakilo per kelias pozicijas, o aukščiausias kilimas įvyko per 12 pozicijų. Didžiausias kritimas, tačiau neiškritimas iš reitingo įvyko per 20 pozicijų.
„Taip pat turiu pastebėti, kad 2017 m. trisdešimtuke yra mažiau restoranų iš Vilniaus. Projekto geografija prasiplėtė ir tai išties labai džiugina, nes restoranai šalies kurortuose savo kokybe neatsilieka nuo sostinės geriausiųjų“, – teigia L. Petrukaitis.

Kas tie penki geriausi šiemet?
„30 geriausių restoranų“ projektą vainikuos geriausių 2017 m. restoranų Lietuvoje apdovanojimai, kurie vyks birželio 29 d. istorinėje Vilniaus vietoje Pirklių namuose.
Tokie restoranų vertinimai vyksta pasauliniu mastu, o kai kurios šalys turi savo restoranų reitingus. Lietuva nebe išimtis.

„Projektas ne tik vienija gastronomijos profesionalus, atranda šalies viešojo maitinimo perlus, bet ir siekia tapti kokybišku, patikimu bei kūrybišku gidu visiems gero maisto mėgėjams“, – sako Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė ir projekto Tarybos pirmininkė Evalda Šiškauskienė.