Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Restorano apžvalga: „Paupio 12”

2018-05-21
Publicējiet savu rakstu

Užupis – mistiškasis romantika dvelkiantis Vilniaus rajonas. Čia pėsčiomis esu sukusi daugybę ratų, tačiau tik pagrindinėmis gatvelėmis. O juk kiek čia įvairovės! Gausybė tarpusavyje persipynusių gatvių, o jose – dar daugiau ir dar įdomesnių parduotuvėlių, butikų ir šeimos restoranėlių. Restoranas Paupio 12 į kurį keliauju šįkart, taip pat įsikūręs šioje miesto dalyje, todėl su nekantrumu keliauju patyrinėti menininkų vadinamu rajono bei manęs laukiančių naujų skonių.

Vos užėjus į restoraną pasitinka namų aplinka ir jaukumas – žengus per slenkstį patenkama tiesiai į atvirą virtuvę, kurioje gaminami puikūs restorano patiekalai. Virtuvės dešinėje žengiame į erdvią salę, kuri asocijuojasi su svetaine, o palypėjus laiptais viršun, patenkame į jaukią mansardą. Galime užeiti į stiklinėmis durimis užvertą privatesnę restorano salę bei šeimos ir vaikų žaidimų kampelį. Stiklinėmis durimis atskirta salė man patinka labiausiai, galbūt dėl to, nes jos viduryje ilgas tarsi valgomojo stalas ir daugiausia dienos šviesos. Anksčiau buvusio Vilniaus vienuolių alaus bravoro vietoje įsikūrusio restorano interjerui jaukumo suteikia švelnus apšvietimas, antikvarinės komodos, paveikslai, svečiams paruošti stalai bei ant jų žydinčios gyvos gėlės.

Diena kvepianti pavasariu, oras puikus, tad norisi mėgautis saulės spinduliais ir lengva vėjo gaiva. Prisėdu ramioje restorano terasoje, įkurtoje uždarame kiemelyje. Man patinka gėlės ir virš galvos iškabintos lempučių girliandos, tik visko norisi dar daugiau – saulei nusileidus, rodos, čia būtų puiki vieta jaukiai romantiškai vakarienei.

Meniu čia nedidelis – galima rinktis iš kelių užkandžių, sriubų, mėsos, žuvies ir desertų patiekalų, garnyrą reikia rinktis atskirai, o plačiausias meniu pasirinkimas – picos, kurios, teko girdėti, čia puikios. Restorane picos kepamos autentiškoje krosnyje, taip pat teko girdėti, kad užupiečiai ar šio rajono svečiai jomis mėgautis keliauja prie Vilnelės. Restoranas kiekvieną savaitę skelbia savo savaitės pasiūlymus, tačiau norime išbandyti tai, ką siūlo a la carte. Vakarui renkamės salotas su krevetėmis ir mangais, moliūgų sriubą su apelsinų aliejumi, otą su olandišku padažu bei Pavlova desertą.

Sriuba ryškios saulės spalvos, puošta moliūgų sėklų juostele, o skonis papildytas apelsinų aliejumi. Ligi šiol nebuvau ragavusi tokių ingredientų kombinacijos – derinys mane maloniai nustebino. Sriuba tobulai kreminės konsistencijos, tačiau, jei ne aliejus, ji nebūtų tokio įsimintino skonio.

Salotos gražiai patiektos, papildytos keliomis krevetėmis, mangų juostelėmis, mėlynėmis ir braškių padažu. Derinys įdomaus lengvai saldaus vasariško skonio, tačiau krevetės buvo kiek perkepintos – juntamas nemalonus svilėsio skonis.

Kadangi mano pasirinktas užkandis – salotos, atskirai garnyro prie žuvies nesirenku. Taip, be jo oto lėkštėje vaizdas liūdnokas, tačiau gomurys džiūgauja. Žuvis minkštutė, valgant nelieka nemalonaus žuvies poskonio, olandiškas padažas skoniui suteikia savitumo. Jeigu esate išalkę, salotų užkandžio nepakaks, tad nepraleiskite garnyrų skilties.

restorano siūlomų desertų (ledai, šerbetas, creme brulee) išsiskiria Pavlova desertas. Tai lengvas traškus morengas su plakta grietinėle ir vaisiais bei uogomis. Malonus ir draugiškas padavėjas papasakoja šio deserto kilmės istoriją. Desertas yra apibūdinamas kaip itin lengvas ir netgi grakščiųjų balerinų mėgiamas desertas. Pavlova – dvidešimto amžiaus pradžios garsioji rusų primabalerina, kurios grakštumas ir trapumas buvo susieti su tuomet australų konditerių iškeptu tortu. Restorano patiekiamas desertas baltas ir lengvas kaip debesys; traškaus morengo viduje gausu neriebios grietinėlės įdaro. Paragavusi suprantu, kodėl anuomet desertas buvo sutapatintas su balerinų lengvumu ir grakštumu. Desertas, kaip pridera, traškus, lengvai saldaus skonio, papuoštas šviežiomis avietėmis, braškėmis ir mėlynėmis.

Labai nepatogu, kad į lauko terasą neina patekti per restorano vidų – pastatą reikia apeiti iš išorės.

Skaičiai: Salotos su krevetėmis ir mangais €9 + Moliūgų sriuba su apelsinų aliejumi €4 + Otas su olandišku padažu €18 + Pavlova desertas €5 + Vanduo €3,7 = €39,70.

Interjeras: Restorano interjeras primena namus – įėjus patenkama į virtuvę, praeinama į didįjį kambarį, palipus laiptais patenkama į uždaresnes erdves, kurios puikiai pritaikytos šeimai su vaikais. Šiltuoju metų laiku klientams atvira uždara lauko terasa. Jauku ir gražu, tačiau nieko labai ypatingo. Vertinu 4/5.

Aptarnavimas: Personalas atidus, malonus ir draugiškas. Puikiai pataria įvairiais klausimais, išmano ne tik patiekalus bei ingredientus, tačiau ir gamybos procesus – 5/5.

Maistas: Porcijos vidutinės, patiko moliūgų sriuba su apelsinų aliejumi bei Pavlova desertas. Salotose krevetės buvo perkepintos. Mėginti patiekalai gardūs, ilgai laukti neteko, bet, visgi, maisto skonis nepasirodė labai įsimintinas – 3/5.

Bendras įvertinimas: 4/5.

Agnė Lukoševičiūtė @Meniu.lt