Keliaudamas į prestižinio viešbučio „Hilton“ restoraną, vargu, ar suabejotum būsimų pietų kokybe. Juk tai - visame pasaulyje garsus vardas, svečius iš viso pasaulio traukiantis dėl išskirtinio profesionalumo ir disciplinos.
Vilniuje šio viešbučio vardas šiemet nuskambėjo pirmą kartą. Nors „Hilton“ viešbutis atidarytas liepos mėnesį, oficialus jo starto renginys numatomas rugsėjį. Akivaizdu, naujas svečių apgyvendinimo verslas Lietuvos sostinėje dar tik žengia pirmuosius žingsnius, tad išbandyti šiame viešbutyje įsikūrusį mėsos restoraną „Beef Room“ buvo labai įdomu. Ar maisto kokybė ir aptarnaujančio personalo profesionalumas sužavės nuo pat pirmųjų atidarymo dienų? Ieškoti atsakymo į šį klausimą nusprendžiau vieną antradienio popietę.
Patekus į išpuoselėtą restorano erdvę, nesunku suprasti, jog esi viešbutyje - aplink ganėtinai tylu, muzikinis fonas - nerėžiantis ausies, vos girdimas ir labai tinkamas poilsiui. Kol apžiūrinėjome šiuolaikišką restorano interjerą, mus pasitiko čia dirbanti administratorė ir maloniai pakvietė išsirinkti norimą staliuką. Tai padaryti buvo visai nesunku - pirmą valandą popiet „Beef Room“ salėje buvo užimtas vos vienas keturvietis stalas. Prisėdome prie lango ir ėmėme nagrinėti valgiaraštį. Patiekalų kainos ganėtinai patrauklios pietaujantiems. Užsukusiems čia nuo 13 iki 15val., visiems meniu esantiems patiekalams taikoma 20% nuolaida. Taip pat čia rasite akį traukiančių pietų rinkinių: už 16 eurų galėsite suvalgyti užkandį ir pagrindinį patiekalą arba pagrindinį patiekalą ir desertą. Už 19 eurų „Beef Room“ paruoš visus tris patiekalus. Tiesa, jų pasirinkimas nėra labai platus, tačiau, manau, jog greitiems verslo pietums įvairovės pakaks.
À la carte meniu taip pat neilgas, tačiau ganėtinai įvairus. Kaip ir buvo galima nuspėti iš restorano pavadinimo, jame netrūksta mėsos patiekalų: antrekoto kepsnys, jautienos arba elnienos išpjovos kepsnys, „Beef Room“ mėsainis. Ką paragauti taip pat ras ir žuvies, ir tradicinių skonių gerbėjai - meniu įrašytas juodosios menkės kepsnys, lietuviški bulvių virtinukai, autentiškas Kijevo kotletas.
Pirmieji patiekalai taip pat „spalvingi“. „Hilton“ viešbučio restorane galėsite paskanauti autentiškos Baltijos šalių žuvienės, agurkų salotų su varškės sūrio kremu, sėklomis užkepto traškaus avokado, elnienos karpačio, jautienos tartaro ir t.t.
Desertų „lentynoje“ - rudeniu kvepiantis naminis obuolių pyragas, varškės „Panna Cotta“, trijų šokoladų putėsiai ir gurmaniškas „Affogato“.
Ilgai nesvarsčiusi pasirenku pietų formulę už 16 eurų - agurkų salotas su graikišku fetos sūrio kremu ir jautienos mentės kepsnį su bulvių koše ir pipiriniu padažu (vietoje jautienos mentės, siūloma juodoji menkė su grilyje keptomis daržovėmis ir citrusiniu aliejaus padažu). Norėdamos atgaivinti prisiminimus iš kelionės į Ukrainos sostinę Kijevą, dar užsisakėme autentišką Kijevo kotletą.
Pirmiausia ant stalo atkeliavo dubenėlis dviejų rūšių duonos ir indelis puraus sviesto. Šis užkandis puikiai tiko prie mūsų užsisakytų gaivių agurkų ir graikiško fetos sūrio kremo salotų, kurios ant stalo atkeliavo nepraėjus dešimčiai minučių nuo užsakymo pateikimo. Patiekalas atrodė nepriekaištingai, kvepėjo žalumynais ir gaiva. Skonio prasme nustebinta nelikau - tai buvo paprastos, lietuviškos ir labai sočios salotos. Jų skonį labai pagyvino sudėtyje esantys karamelizuoti traškūs riešutai, tačiau abejoju, ar tokį patiekalą užsisakyčiau dar kartą. Tikiu, jog suvalgiusi pilną šių salotų porciją, jautienos mentės neįveikčiau, todėl užkandžio suvalgiau vos trečdalį.
Padavėjo užtikrinta, jog mano užsisakyta jautienos mentė bus minkšta, su nekantrumu laukiau, kada galėsiu jos paragauti. Tiesa, pagrindiniai patiekalai, stalą pasiekė ne taip greitai, tačiau laukti buvo verta. Pirmiausia paragavau minkštos, idealiai iškeptos jautienos. Jos gabalėliai tirpte tirpo burnoje. Tobulą skonių kombinaciją kūrė kreminė bulvių košė ir sodrus pipirinis padažas. Tokį patiekalą pietums galėčiau valgyti kone kiekvieną dieną.
Kijevo kotletas taip pat atrodė puikiai. Jo viduje slepęsis dosnus kiekis sviesto, viską pavertė į labai malonią skonių harmoniją. Šis patiekalas nei pateikimu, nei skoniu nenusileido Kijevo kotletams, kuriuos dar šią vasarą ragavau Ukrainoje. Taigi, abu pagrindiniai patiekalai išpildė lūkesčius.
Vėliau maloniai nustebino už pietus pateikta sąskaita: pritaikius 20% nuolaidą, patiekalų kainos buvo išties adekvačios. Tiesa, įdomu buvo tai, jog mineralinio vandens butelis (750ml.) atsiėjo net 5 eurus. Turiu atkreipti dėmesį, jog šį gėrimą restorano administratorė pasiūlys vos prisėdus prie staliuko.
Taigi, pietūs „Hilton“ viešbučio restorane „Beef Room“ tapo malonia, daug žadančia pradžia. Manau, jog pasitaikius progai, prisiminti burnoje ištirpusios jautienos skonio čia dar sugrįžčiau. Tai vieta, kurios jaukiam pasisėdėjimui su draugais greičiausiai nesirinkčiau, tačiau mielai užsukčiau papietauti.
Sąskaita: - pietų rinkinys (užkandis + pagrindinis patiekalas) - 16€, Kijevo kotletas - 12€, mineralinis vanduo (750ml.) - 5€. Pietų metu patiekalams pritaikyta 20% nuolaida (6,60€).
VISO: 26,40€
Aptarnavimas: 5/5 Pietų metu mus aptarnavo paslaugus ir mandagus vaikinas. Jo darbui priekaištų neturiu.
Interjeras: 5/5 Tai tipinė, šiuolaikiško, modernaus viešbučio erdvė. Interjeras - stilingas, neperkrautas nereikalingomis detalėmis. „Beef Room“ erdvė pakankamai didelė. Čia nerasite privačių nišų, tačiau keletas staliukų galinėje restorano dalyje atskirti komoda, kuri ir sukuria nedidelės, asmeniškesnės erdvės įspūdį.
Meniu: 4/5 „Beef Room“ valgiaraštis trumpas ir aiškus, tačiau išsirinkti norimą patiekalą galės ir žuvies, ir mėsos, ir vegetariškų skonių gerbėjai. Žinoma, keliaujant į šį restoraną rekomenduočiau išbandyti mėsos patiekalus. Jautiena, kurią ragavau buvo paruošta nepriekaištingai. Agurkų ir fetos sūrio kremo salotoms pritrūko „charakterio“, tad šį patiekalą patarčiau patobulinti.
Bendras vertinimas: 4,6/5
Greta Gumuliauskytė @meniu.lt