Šiuose salotose puikiai tinka smidrai, o ir gegužės mėnuo yra būtent tas metas, kai mūsų turguose pasirodo šviežiausi smidrai. Ir taip, žinau, kad jų kaina truputėli kandžiojosi, bet visada juk smagu pasilepinti fantastišku skoniu.
Bet netgi jei jums nepavyko gauti šviežių smidrų, šiame patiekale galite drąsiai juos keisti šaldytais šparagais, kuriuos galima rasti kiekvienoje parduotuvėje.
INGREDIENTAI
500g bulvių
¼ puodelio (60ml) alyvuogių aliejaus
50g šviežių petražolių
50g šviežių krapų
2 valg. š. garstyčių
1 citrinos sulčių
Druskos ir pipirų
¼ puodelio vandens nuo virtų bulvių
125g šviežių šparagų-smidrų arba šaldytų šparagų
5 vnt. ridikėlių
GAMINIMAS
1. Išverdame bulves supjaustę jas norimo dydžio gabaliukais. Bulvėms išvirus, pasiliekame ¼ puodelį vandens, kuriame jos virė.
2. Paruošiame šparagus. Išverdame juos.
3. Supjaustome ridikėlius.
4. Gaminame padažą. Blenderiu arba dubenėlyje sumaišome smulkiai pjaustytas petražoles, krapus, garstyčias, citrinos sultys, alyvuogių aliejų, vandenį nuo bulvių, druską ir pipirus.
5. Sujungiame bulves, šparagus, ridikėlius ir padažą.
Skanaus!