Savo koncertinę veiklą Julija Ritčik pradėjo 1994 metais. Atskirai ir kartu su grupe „4FUN“ pelnė ne vieną apdovanojimą. Tačiau daugiausiai dėmesio sulaukė 2007-aisiais, atstovaudama Lietuvai „Eurovizijoje“ su daina „Love or leave“. Julija Ritčik ne tik puiki vokalistė, bet ir kulinarė.
Ar mėgstate suktis virtuvėje/gaminti/kurti patiekalų receptus?
Mėgstu. Visiškai naujų receptų nekuriu. Labiau mėgstu paįvairinti kokį nors jau žinomą receptą, arba pagaminti kažką panašaus į tai, ką ragavau kavinėje ar restorane ir pasirodė skanu. Tik deja, dažnai nebūna laiko gaminti ką nors sudėtingo (arba net apskritai gamint). Tada džiaugiamės, kad gyvename visai šalia prekybos centro, arba tiesiog einame kur nors pavalgyti. Tačiau, pasitaikius ramesniam laikotarpiui, daugiau laiko pabuvus namie, pajuntu norą ir vėl ką nors skanaus pagaminti...
Kaip prasideda Jūsų rytas: su kava, arbata, vandeniu, sultimis?
Ryte visada išgeriu didelę stiklinę vandens, po to būtinai puodelį kavos – kitaip nejaučia, kad diena jau prasidėjo. Valgyti tik atsikėlusi dažniausiai nenoriu, tad pusryčiauju darbe, o savaitgaliais mūsų pusryčiai būna tokie vėlyvi, kad galima juos laikyti pietumis. Tačiau vanduo ir kava – pirmi būtini dalykai vos pabudus.
Kokiam patiekalui (produktui) negalite atsispirti?
Saldumynams esu gan abejinga, tačiau yra kitų mėgstamų valgių, pavyzdžiui, labai mėgstu įvairias sūrio rūšis (ir fermentinį, ir pelėsinį, ir lydytą, ir varškės), bulvinius patiekalus (bulvinius blynus, keptas bulves), lietinius. Mėgstu patiekalus su įvairiais padažais.
Keisčiausias patiekalas, kurio teko ragauti.
Šalta saldi vaisių sriuba. Nors tai yra (arba mano vaikystėje buvo?) gana įprastas patiekalas, nuo vaikystės jo skonis man liko keisčiausias ir nesuprantamas, tad nuo tada ir nebevalgau.
Pagal kokius kriterijus renkatės kavines, restoranus?
Man patinka ne itin prabangūs restoranai ir kavinės, kur yra jaukus interjeras, kokybiškas ir skanus maistas ir malonus bei pakankamai greitas aptarnavimas.
Kuo vaišinate svečius?
Tai priklauso nuo progos, kuria svečiai susirinko, ir nuotaikos. Jei tai gimtadienis, galiu pagaminti įvairių mišrainių ir salotų, kokį nors kepsnį bei tortą ar pyragą (tik pastaruoju metu gaila tiek daug laiko praleisti virtuvėje, tad tai labai retai pasitaiko). Jei tai šiaip pietūs, gaminu sriubas, mėsos ar žuvies patiekalus, spagečius su įvairiai padažais. Labai mėgstu gaminti „befstrogeną“ su bulvių koše ir raugintais agurkėliais. Mano draugai visada išskiria mano gamintus barščius ir lietinius blynus (kiekvienais metais per Užgavėnes darome blynų balių). Be ypatingų progų mėgstu gaminti tai, kas skanu ir greitai paruošiama. Štai mano mėgstamos vištienos su porais vyno ir grietinėlės padaže receptas (vieno sudėtingo vištienos širdelių recepto adaptacija):
Patiekalui reikės:
500 g vištienos krūtinėlių filė;
1 poro;
100-120 g balto sauso vyno;
200 g 12-13 % riebumo grietinėlės;
druskos, vištienos prieskonių (galima pasidaryti patiems iš kario, juodų pipirų, saldžiosios paprikos ir pan.);
alyvuogių aliejus kepimui.
Nuplautą ir nusausintą vištieną supjaustyti kubeliais. Sudėti į keptuvėje įkaitinta aliejų ir trumpai apkepti ant didelės ugnies maišant (kad truputį apskrustų). Tada sumažinti ugnį iki vidutinės. Sudėti pjaustytą porą ir apkepti viską maišant. Įpilti vyno, maišant palaikyti dar keletą minučių, kol vynas beveik išgaruos. Įpilti druskos ir prieskonių pagal skonį, užpilti viską grietinėlę. Sumažinti ugnį iki silpniausios ir dar apie 5 min. uždengus keptuvę dangčiu troškinti. Pateikti su ryžiais ir/arba karštom troškintom daržovėm. Greitai ir skanu!
Parengė Raminta Skripkaitė
Nuotraukoje J. Ritčik gaivinasi vandeniu iš varinės mergaitės rankų Druskininkuose
Meniu.lt informacija