Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Valgymas – vienas iš Natalijos Zvonkės gyvenimo malonumų!

2007-07-24
Publicējiet savu rakstu

Šilti bei svetingi Natalijos ir Deivydo Zvonkų namai visada atviri draugams. Bent keturis kartus per savaitę lauko terasoje būna kepami Natalijos itin mėgstami vištienos kepsneliai ar sparneliai. Paklaustas, koks mėgstamiausias žmonos gaminamas patiekalas, Deivydas nė nedvejodamas atsako, kad tai „Gildijos“ kepsnys, tačiau stengiasi juo nepiknaudžiauti, nes jis labai riebus ir kaloringas. Nors grupės „YVA“ lyderė mėgsta gaminti, tačiau vis dažniau pagalvoja apie namų šeimininkę, nes po įtemptos darbo dienos yra didesnių malonumų nei buities darbai.

Smalsu, kaip pradeda rytą Natalija? Kitaip nei daugelis lietuvių, ji ryte geria žaliąją arbatą su jazminais, kuri puikiai pažadina. Puodelis žalios arbatos, supamas krėslas ir rytinė spauda – apie tokį ramų rytą namie svajoja ne vienas.

N. Zvonkė gaminti išmoko iš močiutės, pas kurią būdama maža leisdavo vasaras. Ji įdėmiai stebėdavo, kaip viskas daroma, kokie prieskoniai dedami. Galbūt todėl ir dabar jos ruošiamos sriubos yra „kaimiškos“ – tirštos ir pagardintos tik natūraliais prieskoniais. „Jei sriubą užkepu, tai irgi viską darau pati: kepinu svogūnus, morkas, mėsą...“, – pasakoja moteris. „Retas mano ruošiamas patiekalas nebūna pagardintas bulvių prieskoniais, o jei kažką gaminu orkaitėje – neapsieinu be česnako, druskos, pipirų ir lauro lapų mišinio.“

Nei ji, nei Deivydas nemėgsta saldumynų, todėl šokoladas ar saldainiai skirti tik svečiams. „Nuo vaikystės nevalgau tortų, saldainių, šokolado – visko, kas labai saldu, todėl mano broliui būdavo didžiulė šventė, kai močiutė atnešdavo maišą saldainių ir jų nereikėdavo su manim dalintis“, – juokiasi D. Zvonkus.

Kokios virtuvės patiekalus renkasi Natalija, priklauso nuo jos nuotaikos. „Mėgstu lietuviškos, armėniškos virtuvės valgius. Tačiau negaliu pakęsti makaronų, todėl neinu į itališkos virtuvės restoranus. Nesuprantu, kaip, pavyzdžiui, gali būti daržovių sriuba su makaronais“, – pasakoja atlikėja.

Nors šou versle ir galioja taisyklė: „Kas dirba, tas nevalgo“, N. ir D. Zvonkų namuose šeimininkauja abu, tik niekada to nedaro kartu. Jie yra tiesiog puikūs pagalbininkai vienas kitam. Pavyzdžiui, kai Natalija gamina gardųjį kepsnį, Deivydas visada tarkuoja sūrį, kuris dedamas jau baigiant mėsai kepti.

Norite ir jūs pasigaminti nepaprastąjį „Gildijos“ kepsnį? Natalija atskleidė visas jo gaminimo paslaptis: „Pirmiausia paruošiamas faršas su kiaušiniu ir prieskoniais – pipirais, druska. Išmaišyta ir paruošta masė išklojama skardoje dviejų centimetrų storio. Ant jos tepamas majonezas, dedamos tarkuotos morkos, o ant jų griežinėliais pjaustyti svogūnai. Visa tai kepama apie 45 minutes. Likus 15 minučių iki kepimo pabaigos, ant viršaus užtarkuojamas fermentinis sūris.“

„Nepaprastai negaminu, – sako Natalija. Jei norim kažko įmantraus, einam pavalgyti į kavinę ar restoraną. Man patinka valgyti – tai vienas iš gyvenimo malonumų“, – teigia grupės „YVA“ lyderė Natalija Zvonkė. Tačiau, paklausta, ko vis dėlto nevalgytų, atsako – „Gyvatės mėsos.“

Živilė Kleivaitė
Asmeninio archyvo nuotr.
Meniu.lt informacija