Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Midijos pagal Baibą Skurstenę

2007-09-18
Publicējiet savu rakstu

„Saulės kliošo“ vokalistė latvė Baiba Skrustene į Lietuvą atvyko prieš penkerius metus, Vilniaus kolegijoje įgijo džiazinio dainavimo specialybę, šiandien jau pati dėsto vokalą studentams. Jauna atlikėja save apibūdina kaip optimistę, savo profesijos darboholikę ir svajotoją. Gyvenime Baiba vadovaujasi intuicija ir teisingumu, o stresinėse situacijose ramina save, jog nėra taip blogai, kaip ji įsivaizduoja.

Kuo pradedate rytą: kava ar arbata?
Arbata su pienu ir medumi...

Dažnai gaminate?
Nelabai, nes neturiu laiko, bet iš tikrųjų labai mėgstu!

Dažniau gaminate sau ar kitiems? Galbūt turite savo firminį patiekalą, kuriuo vaišinate savo svečius? Kokį?
Dažniau gaminu sau, bet savo mėgstamiausio patiekalo (midijų balto vyno padaže) siūlau paragauti visiems draugams.

Patiekalui reikia:
1 pakelio išlukštentų midijų (gali būti ir su kiautais);
200 g pusiau sauso balto vyno;
1 svogūno;
2-3 šaukštelių grietinės;
juodos duonos su grūdais.
1 šaukšto miltų (tirštumui), druskos, pipirų, galima naudoti česnakinę druską ir bazilikus.

Midijas, kad jos suminkštėtų, reikia truputėlį pavirti. Po to vandenį išpilti ir įpilti naujo, kad apsemtų midijas. Pabarstyti druska, įdėti supjaustytą svogūną. Visą masę dar truputėlį pavirti ir įpilti vyno. Įdėti grietinės, pipirų, viską pamaišyti ir baigiant virti įdėti truputį miltų, kad masė taptų tirštesnė. Gaminimo pabaigoje nepamirškite sudėti baziliką! Viskas turi virti apie 10-15 min. Svarbu, kad nepasidarytų midijų sriuba, t. y. kad nebūtų per daug vandens. Patiekalas pilamas į sriubos lėkštes ir valgomas su skania šviežia duona. Bon apetit!

Pietaujate namie ar mieste?
Ir ten, ir ten.

Kas dažniausiai lemia Jūsų pasirinkimą, kur valgyti ar tiesiog praleisti laiką su draugais?
Labai svarbu meniu, muzika ir interjeras. Negalėčiau valgyti kavinėje, kurioje skanu, bet skamba, pavyzdžiui, rusiškas popsas.

Kur dažniausiai lankotės? Kuo ši vieta ypatinga?
Dažnai mėgstu apsilankyti „Cozy“, „Briusly“, „Gusto blyninėje“, nes ten skanus maistas, gera muzika, nuostabus aptarnaujantis personalas. Jautiesi tarsi namie!

Koks Jūsų mėgstamiausias patiekalas?
Esu blynų ir makaronų mergina!

Kuo saldinate savo gyvenimą?
Šokoladu arba latvišku varškės sūreliu „Karums“.

Yra posakis: „Sveikame kūne, sveika siela“. Ar laikotės kokių mitybos apribojimų?
Taip, žiūriu, ką valgau. Visada stengiuosi valgyti daug sriubų. Iš tikrųjų, jeigu pabandysite nors savaitę kiekvieną dieną pietums valgyti sriubos, neabejotinai sulieknėsite! Išbandyta!

Ko niekada nevalgytumėte?
Pupelių, bet kaip pagamintos žuvies (vaikystėje persivalgiau), šoninės – lašinių.

Lietuvoje vis labiau populiarėja įvairių pasaulio virtuvių restoranai. Kokios virtuvės mėgėja esate?
Azijietiškos (kinų, tailandiečių), itališkos.

Koks skirtumas tarp Lietuvos ir užsienio restoranų/kavinių, paslaugų kokybės? Galbūt kokioje nors kelionėje įsiminė aplankyta vieta...
Kadangi pati esu latvė, galiu palyginti su Latvijos restoranais ir kavinėm. Aptarnavimas Latvijoje man patinka labiau negu Lietuvoje. Tik ne dėl to, kad ten aš kalbu gimtąja kalba, bet dėl paprastų dalykų, pavyzdžiui, jei Lietuvoje paprašai juodos paprastos arbatos „iš pakelio“ su pienu ir medumi, į tave žiūri kaip į ateivį. Latvijoje padavėjams net nekyla klausimų. Taip pat Lietuvoje nėra skirtumo tarp paprastos ir „Earl grey“ arbatos! O pabandykit išgerti „Earl grey“ su pienu – siaubinga!

Ar pirkdama maisto produktus žiūrite į etiketę, o gal tik į kainą? Kas lemia Jūsų pasirinkimą?
Lemia kokybė ir skonis. Ne visada perku tai, kas pigiausia.

Živilė Kleivaitė
Meniu.lt informacija