Visi pažįstame Jurijų Smoriginą kaip prieštaringą asmenybę. Kaip Jūs pats save apibūdintumėte?
Profesionalus, ambicingas menininkas, gerbiantis savo pašaukimą. Pramoga man yra gyvenimo vertybė. Viskas, ką jūs matote ekrane, yra mano daugelio metų triūsas, už kurį aš išdidžiai kovoju.
Kuo vadovaujatės gyvenime?
Stabilia sentencija: „Kitą mėnesį bus geriau“.
Kuo pradedate rytą: kava ar arbata?
Tik kava, kurią užkandu obuoliu.
Dažnai gaminate? Gal turite ir savo firminį patiekalą?
Nemėgstu gaminti, už mane tai padaro mano sūnus Julius – jis geriausias pasaulyje virėjas. Mėgstu „lengvą“ maistą, nes dirbu fizinį darbą ir turiu jausti kūrybingumą. Sotus lietuviškas maistas man lieka poilsiui, kitaip sakant, skrandžio baliui.
Pietaujate namie ar mieste?
Įvairiai, nes gyvenu senamiesty ir galiu greitai grįžti namo. Kadangi žmona nenusileidžia sūnui kulinariniu talentu, būna, kad pietauju namie. Bet dažnai valgau „Operhauze“.
Ką dažniausiai valgote pietums? Esate tradicinis lietuvis, kuris mėgsta bulvinius patiekalus?
Esu tradicinis lietuvis, bet tik tada, kai ilsiuosi – vasarą. Laikau save geležiniuose disciplinos gniaužtuose. Jei valgyčiau, kiek norėčiau, tai, vargu, ar būčiau jums įdomus.
Kas dažniausiai lemia Jūsų pasirinkimą, kur valgyti ar tiesiog praleisti laiką su draugais, šeima?
Mano gyvenimą valdo profesija, tad viskas vyksta pagal repeticijų grafiką. Na ir draugai – tie patys artistai, mokiniai, kurie jau ne vaikų amžiaus.
Kiek Jums svarbi kavinėje/restorane skambanti muzika?
Lietuvoj nėra vietų (kavinių, restoranų), kur skambėtų muzika. Dažniausiai tai tik triukšmas, trukdantis bendrauti.
Kokioje kavinėje/restorane dažniausiai lankotės? Kuo ši vieta ypatinga?
„Žaltvykslė“, kuri buvo labai organiška. Dabar ten nesilankau, nes gerai „padirbėjo“ interjero specialistas. Mėgstu „Neringą“, nes turi savo veidą.
Koks Jūsų mėgstamiausias patiekalas?
Salotos, lakštiniai, nors kartais, gana retai, leidžiu sau valgyti ir mėsą, kiaulieną. Bet tai man būna šventė.
Kuo saldinate savo gyvenimą?
Dukros saldumynais iš Frankfurto ir lietuvišku šokoladu.
Yra posakis „Sveikame kūne, sveika siela“. Ar laikotės kokių mitybos apribojimų?
Taip, laikausi, nes, kaip sakiau, turiu polinkį auginti lašinius. O koks baletmeisteris, jei jis panašus į paršą.
Ko niekada nevalgytumėte?
Mylimiausio lietuviško patiekalo – savo tautiečio.
Lietuvoje vis labiau populiarėja įvairių pasaulio virtuvių restoranai. Kokios virtuvės mėgėjas esate?
Visgi labiau mėgstu mūsų maistą, nes esu įsitikinęs, kad į Lietuvą privažiavo įvairių tautybių žmonių, bet tikrai ne reklamuojamo maisto specialistų. Tad ši pasiūla man yra pavojinga.
Koks skirtumas tarp Lietuvos ir užsienio restoranų/kavinių, jų paslaugų kokybės?
Skiriasi kaip dangus ir žemė.
Vienas iš Jūsų pomėgių – keliauti po egzotiškas šalis. Kokių egzotiškų patiekalų esate ragavęs?
Dramblienos bei gyvatienos Afrikoje.
Dėkojame už pokalbį.
Živilė Kleivaitė
Meniu.lt informacija