Prodiuseris bei renginių agentūros „Tigris“ vadovas Artūras Butkevičius keliauja daug, tačiau labiausiai mėgsta rytietiškos virtuvės valgius.
Kokie Tavo pusryčiai: tradicinė kiaušinienė, sumuštiniai? Ryto gėrimas: kava, arbata, vanduo, sultys?
Jau daugelį metų tradiciniai mano pusryčiai – didelis puodas labai silpnos kavos su pienu ir sumuštinis su sūriu. Ir taip jau daug daug metų. Labai retai ryžtuosi išsivirti kokį kiaušinį, nes tos 5 virimo minutės prailgsta...
Ar dažnai lankaisi kavinėse/restoranuose? Į ką labiausiai kreipi dėmesį: aptarnavimą, maisto kokybę, asortimentą, muziką ar kt.?
Kadangi mano darbas susijęs su nuolatinėmis kelionėmis, kavines ir restoranus pažįstu puikiai. Juos renkuosi pagal jų pobūdį, maisto skanumą ir aptarnavimo greitį. Jau daugelį metų mano viešo maitinimo „tope “ yra kinų virtuvė. Net drįsčiau save pavadinti kinų maisto ekspertu Lietuvoje. Apskritai, man patinka egzotiškos virtuvės – ir Lietuvoje, ir užsienyje visada renkuosi kinų, tailandiečių, libaniečių ar indų virtuves. Galbūt praeitame gyvenime gyvenau kažkur Rytuose?.. Greitojo maisto užeigos visai netraukia. Muzika kavinėse nelabai mane domina, jos ir taip per daug mano gyvenime – tiesiog ji turi netrukdyti valgyti ir susikalbėti su žmonėmis. Tiesa, dar viena labai populiari vieta pavalgyti, kurios niekaip nepavyksta išvengti, yra degalinės. Po koncertų tiesiog daugiau niekas nebedirba.
Mėgsti suktis virtuvėje? Ką dažniausiai tenka gaminti? Gal turi savo firminį patiekalą? Koks jis?
Virtuvėje dažniausiai tenka suktis... ją tvarkant. Kadangi mano kulinariniai gabumai nė iš tolo neprilygsta mano sužadėtinės Viktorijos gabumams, man visada tenka garbinga pareiga viską sutvarkyti. Be abejo, šį bei tą pagaminti moku. Mano firminis patiekalas – spagečiai su ypatingu padažu, į kurio sudėtį įeina mano tėčio gaminamas nepaprasto skonio juodųjų serbentų vynas. Patiekalo ir skonis, ir aromatas – nepakartojami! Šeimą ir draugus kartais palepinu biskvitiniu obuolių pyragu.
Ar yra patiekalas/produktas, kurio niekada nevalgytum?
Yra. Ir labai daug. Tikrai niekada nevalgyčiau jokių patiekalų iš kepenų, inkstų, širdžių, jūrų gėrybių. Daugeliui tai labai keistai skamba, bet aš turiu ir savo argumentų – sutaupau daug pinigų nevalgydamas krevečių ir visokių sraigių.
Kuo save lepini?
Kadangi egzotiški patiekalai jau tapo neatsiejama gyvenimo dalimi, vargu ar galima juos priskirti prie lepinimosi valgių. Kartais tai gali būti šokoladas, kartais – toks skanus alaus gurkšnis... Marcipanais, karamboliais, beze ir krem-briule savęs nelepinu.
Netikėtai užgriuvusius svečius vaišini namuose, ar vediesi į kavines?
Netikėtai užgriuvusius svečius visada pavaišina Viktorija...
Keisčiausias patiekalas, kurį esi ragavęs.
Labai keistų patiekalų stengiuosi neragauti. Jei patiekalas (net ir labai egzotiškas) man kelia įtarimų, jo tiesiog nevalgau. Viktorija vis sako, kad aš labai daug netenku, neparagavęs to ar ano, bet man jau geriau likti alkanam, nei valgyti tai, kas man kelia įtarimų...
Parengė Raminta Skripkaitė
Nuotrauka iš asmeninio A. Butkevičiaus archyvo
Meniu.lt informacija