Suvaidinęs ne viename kino filme, susišlavęs ne vieną Kino akademijos apdovanojimą, pernai prancūzų aktorius Žeraras Depardje pasitraukė iš kino pasaulio. Tačiau prieš penkiolika metų jis įsiliejo ir į kulinarijos pasaulį – aktorius turi du restoranus bei porą vynuogių plantacijų šalies pietuose bei centrinėje Prancūzijos dalyje.
2005 metais jis išleido savo kulinarinę knygą „Mano virtuvė“, kurioje aprašo autentišką bei tradicinę prancūzų virtuvę, pateikia visą eilę valgių receptų, o kaip vieną mėgstamiausių savo patiekalų įvardija šernieną vyno padaže. Kitas mėgiamas aktoriaus patiekalas yra triušienos drebučiai, prie kurių, kaip jis pats sako, reikia gerai atvėsinto balto vyno taurės.
Ž. Depardje vynas yra pripažintas tiek žinovų, tiek mėgėjų, nors yra ir tokių, kurie gana skeptiškai vertina jo vynus dėl „gana prastos“ kokybės. Tačiau Depardje tiki savo sėkme ir kiekvienais metais, lapkričio mėnesį, sukviečia pažįstamus į savo XII amžiaus pilį, tokiu būdų paminėdamas jauno prancūziško vyno šventę. Apie 200 svečių šeimininkas aprodo ūkį, atskleidžia kai kurias vyno gaminimo paslaptis.
„Vynas turi sielą“, – savo išleistoje knygoje rašo Žeraras Depardje. Aktorius atvirai prisipažino, kad kadaise, jausdamasis blogai, per dieną išgerdavo (prancūzai tikriausiai pasakytų – išgurkšnodavo) 5-6 butelius vyno.
Viename iš savo restoranų „La Fontaine Gaillon“, kurį atidarė su savo drauge, svečiams siūlo pasivaišinti tradicine prancūzų virtuve: įdarytomis sraigėmis, keptais kalmarais, įvairiai paruoštomis žąsų kepenėlėmis, šerbetais. Restorane vyną galima pasirinkti iš beveik 150 rūšių, kurių daugiausia – prancūziškieji, tačiau galima paskanauti ir marokietiško ar atgabento iš Sicilijos.
Jolanta Bagurskienė
Parengta pagal interneto spaudą
Nuotrauka: www.welt.de
Meniu.lt informacija