Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Tailando egzotika – ir nacionaliniuose patiekaluose (svetur)

2006-01-09
Publicējiet savu rakstu

Daugelį turistų Tailandas traukia ne tik egzotišku kraštovaizdžiu, savita architektūra, bet ir ypatinga virtuve.

Produktai – šviežiausi, kainos – mažiausios
Tailande turistui badas tikrai negresia. Ten yra aibė vietų, kur galima gerai papietauti, o kainos, palyginus su europinėmis, – juokingos.

Turėkite galvoje – kuo plačiau padavėjas šypsosi, tuo mažiau jus supranta. Tai universali formulė. Nenustebkite ir tuomet, kai jis iš pradžių atneš jums ledų, o paskui, kai šie visiškai ištirps, – sriubos ir kepsnį.

Kainos vietos bendrojo maitinimo įstaigose labai priimtinos. Pietūs paprastoje kavinėje, kurioje dažnai lankosi turistai (trys patiekalai su sultimis), kainuoja maždaug 7-8 dol.

Perpus pigiau galima papietauti vietiniams skirtoje užkandinėje, bet gali kilti sveikatos problemų: vietiniai gana lengvabūdiškai žiūri į švarą. Žinoma, dėl turistų jie stengiasi, bet jų skrandžiai prie tokio maisto įpratę.

Brangių restoranų su gerai išmuštrintu personalu ir baltutėlėmis staltiesėmis Tailande irgi yra, bet kainos ten 2-3 kartus didesnės. Maitina skaniai, bet moki ne tiek už patiekalus, kiek už tautinius šokius atliekančias merginas, akvariumus su gražiomis žuvytėmis, dekoratyvinius upeliukus, fontanėlius ir kriokliukus.

Tajų kurortuose rasi visų pasaulio virtuvių patiekalų, bet pagrindinė – jūros gėrybės. Ir visa tai – tik už 7-12 dol. žmogui!

Ledai ir vaisiai, kartu ar skyrium, – pagrindiniai desertai, kurių galima gauti daugumoje kavinių ir restoranų. Kreminiai pyragaičiai, tortukai, pyragėliai su įdaru ir kiti skanumynai čia didelė retenybė: šių gardėsių ieškokite ant švediškų stalų arba brangiuose restoranuose. Na ir, žinoma, didžiuosiuose centruose.

Taksistas veš pas gimines
Atskirai verta pakalbėti apie sultis. Jos čia labai skanios, šviežios ir nebrangios. Bet užvis skaniausios – arbūzų! Saldus, švelnus arbūzo minkštimas su ledukais, ir viskas – daugiau nieko. Bet tai nenusakomai skanu.

Bankoke sunku rasti vietą, kur nebūtų kokios nors užkandinės. Jų yra visur ir visada, jos dirba nuolatos. Taigi vienintelė problema – išsirinkti. Dėl restorano galima pasitarti su taksistu, nors jis irgi gali nuvežti į gana brangų, kuris priklauso draugui, broliui ar svotui.

Labai puikių restoranų, vienų populiariausių Bankoke, gausu atskirame komplekse „Siam City“. Papietauti čia galima už 15-25 dolerių, tačiau galutinė kaina priklauso nuo jūsų apetito.

Patajoje didžioji dalis restoranų sutelkta garsiojoje Walkingo gatvėje. Ten daugybė kavinių, restoranų, barų, kai kurie – ant pat jūros kranto. Vienas jų itin originalus, įrengtas bokšte, 150 metrų aukštyje. Šis bokštas – vienas aukščiausių visoje Pietryčių Azijoje. Didžiausias pranašumas tas, kad jis sukasi, taigi per vakarienę galėsite išvysti Patają visais rakursais. Šio restorano virtuvė labai geros kokybės, o patekti į jį galima apačioje nusipirkus bilietą, į kurio kainą (25-35 dol.) įeina ir maistas, ir gėrimai.

Beje, kartais visai neblogai papietauti ir paplūdimyje: prekeiviai įvairiausiais vaisiais, krevetėmis, burnoje tirpstančiais kukurūzais, visai nepanašiais į mūsiškius, paukštiena ir kitokiais gardėsiais kursuoja visą dieną ir niekam neleidžia badauti.

Pagal užsienio spaudą
Interneto archyvo nuotr.
„Laisvalaikio“ informacija