Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Susipažinkime: olandiški pusryčiai (pasaulio virtuvės)

2007-11-07
Publicējiet savu rakstu

Olandija, kaip ir beveik visas pasaulis, jau tapo skubančių žmonių šalimi. Todėl nieko nuostabaus, kad sotiems ir ilgiems pusryčiams žmogaus dienotvarkėje laiko nelieka. Olandai darbo dienomis pusryčiauja skubėdami, o jų pusryčių pagrindą sudaro sumuštiniai.

Ant sumuštinių dažniausiai dedamas sūris, mėsa, tepamas žemės riešutų sviestas, džemas, medus. Kartais olandai išsiverda kiaušinį. Taigi košės iš olandų valgiaraščio jau senokai išnyko. Daugiau vaikų mėgstami yra dribsniai, saldus grūdų, džiovintų vaisių, riešutų mišinys su pienu.

Vis dėlto nei vieni pusryčiai neapsieina be šokoladinių vermišelių – hagelslag. Nors kitose šalyse šokoladiniais vermišeliais puošiami pyragai ir pudingai, olandai nusprendė, kad jie puikiai tinka ir sumuštiniams. Svarbu tik plonai atpjauti duonos riekę, užtepti plonu sviesto sluoksniu ir gausiai apibarstyti šokoladiniais vermišeliais.

Per pusryčius ir priešpiečius olandai daug geria pieno ir juodosios arbatos, sulčių.

Olandai pusryčiams taip pat valgo beschuit – saldžius džiūvėsėlius, ant kurių tepa sviestą, džemą, medų. Pusryčių pyragu vadinamas ontbijtkoek.

Taigi pusryčiams dažniausiai vartojami šie produktai: grūdai, duona, sūris, truputis mėsos, vaisių sultys, kava ar arbata. Labai populiari duonos rūšis su grūdais. Dauguma žmonių, ypač vaikai, mėgsta saldumynus – šokoladinę glazūrą ar šokoladinį sviestą, kurį tepa ant duonos. Dažnai pusryčiams vaikai valgo karštus grūdus ar razinas.

Vaida Jankutė
Parengta pagal užsienio spaudą
Interneto archyvo nuotraukos
Meniu.lt informacija

 







Dėkojame Nyderlandų
Karalystės ambasadai