Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Kinija - sojų ir ryžių šalis

2005-02-24
Publicējiet savu rakstu

Visi kulinariniai receptai taip pat padeda išlaikyti ir skatinti gyvybines jėgas. Tačiau sveikas maistas - tai ne penkių įvairių skonių jautiena ar riebi antiena. Tikrai dietinė yra tikroji kaimiška kinų virtuvė. Joje dominuoja ryžiai, daržovės ir soja. Mėsos joje nedaug, ji naudojama tik skoniui praturtinti.

Kinai visai nenaudoja sviesto, sūrių ir grietinės, iš riebalų naudoja tik šiek tiek sojų ir arachių aliejaus, kuriuose gausu kraujotakai naudingų nesočiųjų riebalų rūgščių.

Tikra kinų virtuvės puošmena - soja ir iš jos gaminamas tofu sūris. Jame gausu fitoestrogenų, arba augalinių hormonų, kurie saugo moteris nuo krūties vėžio bei nemalonių menopauzės apraiškų. Sojos - puikus kalcio šaltinis, todėl Kinijoje retai sergama osteoporoze, nors jų virtuvėje negausu pieno produktų. Taip pat labai svarbūs valgio gaminimo būdai. Tradiciškai valgiai kepami ir troškinami specialiame puode. Produktai jame kaitinami ant labai didelės ugnies, bet vos kelias minutes. Taip paruoštos daržovės visada išsaugo spalvą ir vertingas maistines savybes. Ryžiai, dažnai verdami garuose, viduje neturi būti minkšti. Šitaip jie tampa sotesni ir mažiau tukina.

Meniu.lt informacija
Pagal užsienio spaudą