Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Kanadietiškas akcentas Naujųjų stalui

2007-12-31
Publicējiet savu rakstu

Visą mėnesį skyrėme Kanados šalies virtuvei. Aprašėme šalies kulinarines tradicines, įvairius produktus ir kai kuriuos išskirtinius akcentus, tokius kaip ledo vynas ar klevų sirupas. Tad artėjant Naujiesiems, dar kartą pasidairykime po Kanados virtuvę ir ką nors pasigaminkime šventiniam stalui.

Klevų sirupo desertas
Klevų sirupas – tai tikras kanadietiškos virtuvės simbolis, kuris naudojamas labai įvairiai. Puikų skanėstą su klevų sirupu galima pasigaminti šventiniams stalui.

Jums prireiks:
250 g trapios bemielės tešlos
300 ml rudojo cukraus
2 kiaušinių
100 ml grietinės
70 ml klevų sirupo ( šio galima nusipirkti prekybos centruose, tik atkreipkite dėmesį, kad tai būtų „100 % maple syrup“),
2 š. sviesto

Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 C.

Tešlą iškočiokite į maždaug 28 cm skersmens apskritimą. Tešla išklokite Į į kepimo formą ( tinkamiausia būtų apvali ) kraštus užlenkdami į viršų pagal formos šonus.

Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purumo, tuomet sudėkite grietinę, supilkite sirupą, sviestą ir plakite tol, kol masė bus vientisa. Įdarą supilkite į tešla išklotą kepimo formą.

Pyragą kepkite tol, kol paruduos, o įdaras išsipūs, jo paviršius atrodys sausas, o viduje šiek tiek purokas. Laikykite pyragą formoje iki kol visiškai atvės, o įdaras išsilygins. Tuomet kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą.

Patiekiant pyrago gabalėlį galite papuošti grietinėle ar uogomis.

Mėsos pyragas - tourtiere
Šis patiekalas paprastai susijęs su žiemos sezonu ir ypatingai tinka Naujųjų Metų šventiniam stalui.

Jums prireiks:
500 g liesos kiaulienos
250 g liesos jautienos
1 svogūno
1 česnako skiltelės
pusės puodelio vandens
1 1/2 arb.š. druskos
1/2 arb.š. džiovintų čiobrelių
1/4 arb.š. šalavijų
1/4 arb.š. juodųjų pipirų
1/8 arb.š. gvazdikėlių

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių.

Į prikaistuvį sudėkite kiaulieną, jautieną, svogūną, česnakus, įpilkite vandens bei suberkite prieskonius.

Virkite maišydami ant vidutinės liepsnos, iki kol užvirs. Tuomet sumažinkite liepsną ir dar pavirkite apie 5 minutes, kol išvirs mėsa.

Iš masės padarykite pyrago formą, suvyniokite į foliją ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Tuomet nuimkite foliją ir dar kepkite apie 15 minučių, kol gražiai paruduos.

Prieš supjaustant palikite 10 minučių atvėsti.

Skanaus ir visiems smagių švenčių!

Parengė Jolanta Bagurskienė
Nuotraukos: www.banlieusardises.com; http://utopiankitchen.files.wordpress.com
Meniu.lt informacija 

 

 

 

 

 

 

                                                                        

Dėkojame Kanados Ambasadai ir Kanados
Žemės Ūkio ir Maisto Pramonės Ministerijai