Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Ką turime žinoti apie Ispanų virtuvę?

2005-02-24
Publicējiet savu rakstu

Įvairios salotos ir žalumynai patiekiami kepti atskirai ir kaip priedas prie žuvies patiekalų. Labai populiarūs kalmarų ir krevečių bei kitu jūros gėrybių valgiai.

Keletas ispaniškų patiekalų: paella - ryžių patiekalas su jūros gelmių gėrybėmis ir smulkinta mėsa, gazpacho Andaluz - šalta įvairių daržovių sriuba, Caldera de Pescado - ispaniška žuvies sriuba, sobrasada - pikantiška dešra, empanadillas - mažučiai saldus arba pikantiški pyragėliai, tortillas - omletas su daržovėmis, sūriu, žalumynais, svogūnais ir pan.

Kava yra trijų rūšių: cafe solo - juoda kava, panaši į itališką Espreso, cortado - kava su pienu, cafe con leche - pusryčių kava (pusė pieno, pusė kavos).

Patartina prie naujų patiekalų pratintis palaipsniui, valgant nedideliais kiekiais. Prie patiekalų geriamas vietinis vynas. Visuomet galėsite numalšinti troškulį ypatingai paruoštu ispanišku kokteiliu, pagamintu iš Sangrijos raudono vyno ir vaisių. Ispanijoje taip pat populiarūs ir brendžiai.

Meniu.lt informacija
Pagal užsienio spaudą