„Nuo jų tikrai krenta svoris – mes atlikome eksperimentą“, – patvirtino Preci gyvenvietės, kurioje makaronai buvo išrasti, meras Alfredo Virgili.
Išradimo autorius – Umberto Cornelli. Jo išrasti tagliatelle – ilgi plokšti makaronai, kurie, kaip ir spageti, laikomi italų virtuvės simboliu. Jų sudėtyje yra riebalus deginanti medžiaga gliukozaminas poli-D, kuri dažnai naudojama maisto papilduose.
Eksperimente dalyvavo 40 viršsvorio problemų turinčių žmonių nuo 25 iki 70 metų. Iš jų dietinius makaronus valgė 25 žmonės, tiesa 12 dalyvių pasitraukė eksperimentui įpusėjus, nes jiems atsibodo vienodas dienos racionas. 15 žmonių valgė įprastus makaronus. „Po dviejų mėnesių tie, kurie valgė dietinius tagliatelle, ne tik numetė 2,5 kg svorio, bet ir ypatingai suplonėjo jų talija“, – įspūdžiais dalinosi Alfredo Virgili.
Tokiu būdu miestelio gyventojai tikisi įrodyti, kad nuo makaronų ne tik nestorėjama, bet ir sėkmingai plonėjama.
Parengta pagal užsienio spaudą
Meniu.lt informacija