Gana – viena iš Afrikos žemyno valstybių, pirmoji paskelbusi apie savo nepriklausomybę. Beveik 60 % šios šalies gyventojų dirba žemės ūkyje. Auginami ryžiai, kava, kukurūzai, manijokai, riešutai, bananai, o pelno daugiausiai atneša kakava.
Ganos virtuvėje dominuoja krakmolingi produktai, populiarios sriubos, įvairūs padažai. Ruošiamų patiekalų sudėtis keičiasi sulig kiekvienu regionu bei priklauso nuo etninės grupės ir šeimos. Šioje šalyje galima paskanauti ir neįprastų dalykų, tokių kaip palmių vynas ar beždžionės mėsa.
Kenkey – aitriosios paprikos ir kepta žuvis. Labiausiai šiuo patiekalu mėgaujasi sostinės Akros gyventojai.
Fante fante – smulkių žuvelių troškinys su palmių aliejumi. Patiekalas populiarus šalies centriniuose regionuose.
Pito – sorų kruopų alus.
Abenkwan – palmių riešutų sriuba su jautiena, svogūnais, pomidorais, silke, kiaulės kojomis...
Pasigaminkime Ganoje populiarų padažą
Jums prireiks:
6 šviežių „čili“ pipiriukų;
vieno svogūno;
3 didelių nuluptų ir susmulkintų pomidorų;
šiek tiek druskos.
Sudėkite viską į vieną indą ir gerai sutrinkite. Įberkite druskos, išmaišykite ir skanaukite prie įvairių patiekalų. Tik nepamirškite, kad „čili“ yra aštrūs, tad būkite atsargūs.
Skanaus!
Parengė Jolanta Bagurskienė
Nuotrauka: http://newsletter.cornetser.com
Meniu.lt informacija