Egiptiečių nacionalinės virtuvės patiekalai dažnai išsiskiria aštriu skoniu ir paprastai gaminami su įvairiais prieskoniais ir padažais. Daugybė patiekalų ruošiami be mėsos ar žuvies, todėl jie labai tiks vegetarams. Beveik visuose viešbučiuose yra nacionalinės kavinės arba restoranai, arba bent jau nacionalinės virtuvės meniu. Paprastai prie jų siūlomas ingridientų sąrašas anglų kalba. O restoranai už viešbučio ribų - tai puiki proga Jūms paeksperimentuoti.
Kad pajaustumėte egiptiečių virtuvės savitumą bei puikumą, siūlome Jums paragauti nacionalinius patiekalus: foul (pupelių patiekalai), humus (viščiukas), kebabas , Tahina - piurė-padažas, įdarytas citrina, babaghamousse - piurė iš baklažanų su augaliniu aliejumi ir actu, coussa - įdaryti aguročiai, ta'ameya - kotletai su pupų garnyru, kofta - kotletai iš avienos arba jautienos, kebab - gerai marinuota aviena arba jautiena, kepta ant griliaus (primena šašlyką), kalaoui - keptos kepenys, machwi - balandis su ryžiu garnyru, mehallabeya - ryžiai piene su cukrumi ir džiovintais vaisiais.
Nacionaliniai gėrimai: Кarkadė - raudonos spalvos gėrimas iš ibiskuso lapų, pasižyminčiu maloniu rugštoku skoniu. Patiekiamas atšaldytas arba karštas, kaip arbata.
Geriausi egiptietiški vynai:
Raudonas - Pharaoh, Omar Khayam
Baltas - Cru de Ptolemees, Nefertiti
Vietinis alus Stella
www.holidayservice.lt informacija