XIX amžiuje pradėję keltis iš kaimų į miestus, anglai netikėtai pajuto kaimiško gyvenimo ilgesį. Šis ilgesys turbūt ir buvo pagrindinė priežastis, kodėl Anglijoje taip išpopuliarėjo iškylos. Iškylos Anglijoje yra dviejų rūšių: formalios ir neformalios.
Formalios, klasikinės iškylos rengiamos kultūrinių ar sporto renginių metu: per Glyndebourne vykstančių spektaklių pertraukas, Regent Park parke per vaidinimų pertraukas, Wimbledon teniso čempionatų, Askoto žirgų lenktynių, kriketo varžybų ar metinių ristūnų lenktynių Epsome metu. Neformalios, dažniausiai spontaniškos iškylos rengiamos įvairių ekskursijų metu.
Ruošiantis formaliai iškylai visi „ingredientai“ kruopščiai supakuojami didelėje pintinėje su dangčiu ir įdedami į Rols Roiso bagažinę. Maistas turi būti aukščiausios kokybės – rūkyta lašiša, šviežios braškės, nedidelis šaltas fazanas, sviestas, plonai raikyta juoda duona ir kt. Keletas šampano butelių garantuoja, kad nuotaika bus gera net tuomet, jei pralaimi mėgstama komanda, ar niekaip nesibaigia nuobodus spektaklis.
Ruošiantis neformaliai iškylai maistas, kuris nėra taip kruopščiai pasirenkamas, sudedamas į plastikinius indus ir padedamas ant galinės ne tokio prabangaus automobilio sėdynės. Neformalių iškylų metu valgomas šaltas viščiukas, sumuštiniai, vaisių apkepas, sūris, įsidedamas ir termosas labai stiprios arbatos.
Parengta pagal „Culinaria European Specialties“
Meniu.lt informacija
Interneto archyvo nuotrauka