Restoranas „55˚“ - vienintelis samanės restoranas Baltijos šalyse. Čia Jūsų laukia samanės muziejus, kuriame galėsite pamatyti visą samanės kelią nuo grūdo iki stalo, natūralaus dydžio naminukės varymo aparatą, pasilepinti tradiciniais lietuviškais ir europietiškos virtuvės patiekalais.
Restorano ypatingieji suvalkietiški spirgiai (keptos kiaulių smegenėlės), nacionalinės virtuvės degustacinė keptuvė ir 5 rūšių patiekalai iš bulvių, o taip pat degustacinė mėsos patiekalų keptuvė, derinama prie samanės – ne tik užsienio svečiams, bet ir Lietuvos žmonėms bus įdomi, neeilinė pramoga bei patyrimas.
Be įmantrių lietuviškų patiekalų restorano virtuvė pagrįstai didžiuojasi jautienos didkepsniu bei oto kepsniu, o vegetarams ir veganams savo valgiaraštyje turi atskirą skiltį: patiekalai iš cukinijų, baklažanų, ravioliai su špinatais ir kt.
Vietoje gaminama tikra naminė gira iš duonos džiūvėsių, legali samanė „Alita“ bei lietuviški uogų (aviečių, agrastų, obuolių) Gintaro Sino vynai – unikalūs regioniniai gėrimai. „Gyva“ muzika ketvirtadienio vakarais, liaudiškos vakaronės su lietuviškų patiekalų ir gėrimų degustacijomis bei senovinių muzikos instrumentų pristatymai – eilė priežasčių užsukti patiems bei užsienio svečius pakviesti būtent čia!