Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie.
Более подробная информация о файлах cookie.
Lygiuodamasis į geriausius šalies restoranus, SPA VILNIUS Anykščiai iš esmės atnaujino restorano koncepciją, meniu ir suteikė naują vardą – MIŠKE – Šeimoms ir istorijoms.
„Naujas restorano vardas pirmiausia reiškia unikalią restorano vietą – esame įsikūrę legendiniame Anykščių šilelyje. Atnaujintas restoranas tarsi „kerpa bambagyslę“ nuo SPA viešbučio ir tampa savarankišku gastronomijos objektu – traukos centru – stiprinančiu visą Anykščių kurortą“, – sako Martyna Levickytė, restorano MIŠKE vadovė. Visiškai atskirą „MIŠKE“ prekinio ženklo vizualiką, logotipą ir kitas priemones kuria „New!” kūrybos agentūra. Pasak restorano vadovės, miškas tarsi peržengia sienas ir keičia visą restoraną – meniu, indus, serviravimą, netgi aptarnavimą.
Pavyzdžiui, restorano svečius nustebins specialiai rankomis gamintos lėkštės – su pušų šakelių, eglių ar įvairių gėlių įspaudais ir ornamentais. Pristatydamas meniu, virtuvės šefas Matas Žiliukas pabrėžia, kad kuriant kiekvieną patiekalą stengtasi įdėti kažką natūralaus – tiesiai iš miško. MIŠKE virtuvė ruošia patiekalus, kuriuose naudoja eglių majonezą, pušų aliejų, šermukšnius, šaltalankius, bruknes, spanguoles, įvairius grybus. „Norime svečius stebinti, todėl stengiamės prabangą derinti su natūralumu, – pasakoja virtuvės vadovas, – Pavyzdžiui, austres galite rinktis su klasikiniu padažu arba su Mignonette padažu, pagardintu šaltalankiais – to nerasite niekur kitur Lietuvoje.“ Šviežios daržovės ir vaisiai ant restorano stalo atkeliauja iš rūpestingai puoselėjamo nuosavo sodo ir daržo, o daugelis kitų maisto produktų – iš Anykščių krašto ūkininkų.
„Tikriausiai joks lietuvis neįsivaizduoja miško be grybų, – juokauja virtuvės šefas, – todėl nenuostabu, kad rudens - žiemos meniu hitas – trinta baravykų sriuba su keptais marinuotais baravykais“. Kiti šio sezono virtuvės hitai – jautienos išpjova, burgeris su malta jautiena ir burgeris su plėšyta elniena. Restoranas MIŠKE netrukus startuos su naujuoju pavasario-vasaros meniu, tad lauksime, kurios šio sezono naujienos nukonkuruos šiuo metu lyderiaujančius meniu patiekalus . Martyna Levickytė pastebi, kad daugelis SPA VILNIUS Anykščiai svečių yra jaunos šeimos, kelių kartų šeimos ar tiesiog draugai su šeimomis; be to, čia dažnai švenčiamos įvairios šeimos šventės. Taip buvo sugalvotas ir restorano šūkis – „Šeimoms ir istorijoms“. Tai padiktavo naują skiltį meniu – patiekalai dalintis, kurie skirti grupei žmonių. Tai ėrienos blauzdelės su kadagio uogomis, keptas sviestinis moliūgas su bolivine balanda, daržovėmis ir ožkos sūriu, ispaniška paella su didžiosiomis krevėtėmis, vištiena ir daržovėmis, sausai brandintas jautienos antrekotas, pomidoruose troškinti jautienos kukuliai ir jūros gėrybių asorti.
Naujame meniu ir burokėlių karpačio su šviežiu ožkos sūriu ir kiškio kopūstais MIŠKE virtuvė pasirūpino ir pačiais mažiausiais – jiems sukurtas specialus gausus (daugiau nei 20 valgių) vaikų meniu. Restoranas MIŠKE turės ir originalią gėrimų skiltį: maistingi glotnučiai su ekologiškais žirnių daigas iš vietinio Anykščių ūkio, natūralus gaivusis gėrimas su apyniais ir pušų spygliais, pagardintas kardamonu bei pipirais. Pasak vadovės, taip norima pabrėžti, kad visai SPA VILNIUS komandai šeima yra svarbi vertybė.
Ji tiki, kad MIŠKE taps vienu iš geriausių Lietuvos restoranų, nes aukščiausios klasės virtuvė – ne tik didmiesčių privilegija.
SPA VILNIUS Anykščiai restoranas gali pasigirti ne tik atnaujintu erdvesniu ir jaukesniu interjeru, bet ir išskirtine klientų itin vertinama virtuve.
Restorano erdvė suskirstyta į didžiąją ir mažąją sales bei vasaros terasą. Mažoji salė puikiai tinka privatiems vakarams, gimtadienių ir kitų švenčių šventimui. Anykščių šilelio apsuptoje vasaros terasoje šiltuoju metų laiku galima ne tik mėgautis išskirtinio skonio patiekalais, bet ir nuo miško dvelkiančia ramybe.
Didžiosios salės jaukioje aplinkoje siūloma pasimėgauti europietiškais sveikais patiekalais, pagamintais iš kruopščiai atrinktų produktų, atkeliavusių iš vietinių ūkių bei patikimų, aukščiausių standartų besilaikančių tiekėjų.