Trakų rajone įsikūręs restoranas tęsia ,,Alaus namuose" pradėtą savo veiklą, populiarindami tikrą, tradicinį lietuvišką alų. Restorane rasite seną, gerai pažįstamą ir patikimą tradicinę lietuvišką, bei modernią europietišką virtuvę. Nors pastaruoju metu populiaru ginčytis ar bulviniai patiekalai iš tiesų yra senosios lietuvių virtuvės atstovai – ragaujant ,,Pilialaukio" keptus bulvinius blynus, kugelį su žąsiena ir didžkukulius, tai pasidaro visiškai nesvarbu, nes šie patiekalai paruošti dėmesingai visoms smulkmenoms.
Restorane populiariausi mėsos patiekalai: kiaulienos karka, aluje troškintos avienos sriuba, avienos šonkauliukai, kuo pasisotinti čia ras ir vegetarai – miško grybų sriuba, alaus padaže kepti tofu ir baklažanai, kastinys ir įvairios salotos.
,,Pilialaukis" žinomas dėl savo kibinų. Taip, kibinai su kapota aviena ir kita mėsa, žinoma puikūs, tačiau kibinai su grybais…vos prakandus sužavi visus ragavusius.
Restoranas propaguoja ne tik lietuvišką virtuvę ir alų, bet ir Lietuvos ūkininkų produkciją. Namines dešras, lašinukus, sezonines daržoves ,,Pilialaukio" šefė perka tik iš Lietuvos ūkininkų, o duoną tikroje duonkepėje kepa patys.
Norintiems ne tik paskanauti tikro, gyvo lietuviško alaus, tačiau taip pat daugiau sužinoti apie jo rūšis, savybes, aludarystės meną bei vietą istorijos kontekste – organizuojamos alaus degustacijos, kurių metu diplomuoti alaus žinovai supažindina su įdomiu, tūkstantmečius puoselėjamu alaus pasauliu.
Žiemos penktadieniais restorane vyksta Lietuvos pop muzikos atlikėjų koncertai, šeštadieniais skamba gyva muzika, sekmadieniais organizuojami vėlyvi šeimos pusryčiai su pramogomis vaikams (batutai), vasaros sekmadieniais „Pilialaukyje" kas kart ruošiami vis nauji patiekalai, kepami ant griliaus, rudenį dienos pietų meniu paįvairinamas patiekalais iš sezoninių daržovių, vaisių ir grybų.
Keliaudami į „Pilialaukį" nepamirškite ir vaikų, restorane yra įsikūręs atskiras vaikų žaidimų kambarys "Linksmalaukis", mažiesiems herojams restoranas yra paruošęs atskirą meniu, kuriame yra vaikų mėgstami miltiniai, pieno, bulvių ir vištienos patiekalai. Restorano antrame aukšte mažiesiems yra vaikų žaidimų aikštelė su čiuožikla.
„Pilialaukyje" galima ir nakvoti, čia įrengti 11 klasikinio stiliaus dviviečiai kambariai.
Pobūviai:
,,Pilialaukis" unikalus savo didžiulėmis erdvėmis, kuriose vienu metu gali švęsti iki 1000 žmonių, prie restorano, svečių patogumui, įrengta didžiulė mašinų stovėjimo aikštelė. Profesionali, didelę patirtį turinti, virėjų ir padavėjų komanda užtikrins nepamirštamos Jūsų šventės akimirkas, erdviose restorano salėse galima organizuoti siautulingus šokius svečiams, kelios pobūvių salės turi židinius.
Pobūviams restorane įrengtos 4 skirtingo dydžio uždaros salės, kuriose sėdimų vietų nuo 8 iki 60.
Taip pat restorane yra vidinė lauko terasa su didele žalia zona, kuriose galima organizuoti įvairias pramogas (jodinėjimą su žirgais, šokinėjimą ant batutų, įvairius komandinius žaidimus), šiltu vakaru svečiai gali pasivaikščioti gamtoje. Šalia restorano įrengta scena.
Restorano šefė svečiams yra paruošusi specialų pobūvių meniu, bet, esant poreikiui, gali pagaminti viską; nuo baltos mišrainės iki kepto elnio ant laužo! ,,Pilialaukio" komanda nuo A iki Z pasirūpins Jūsų pobūviais bet kuriame Lietuvos kampelyje.
Restoranas „Pilialaukis" bendradarbiauja su renginių organizavimo įmonėmis, edukacinių programų vedančiais, įvairaus stiliaus muzikos atlikėjais, interjero dekoratoriais, floristais, fotografais, vestuvinių suknelių ir transporto bei taksi įmonėmis.
„Pilialaukyje" galima ir nakvoti, čia yra naujai įrengti 11 klasikinio stiliaus dviviečiai kambariai.