Beata Nicholson – žurnalistė, TV laidų vedėja, dviejų kulinarinių knygų autorė bei www.beatosvirtuve.lt tinklarasčio savininkė.
Atsivertus bet kokį internetinį puslapį akis pirma krypsta į puslapio dizainą. Pirmi trys žodžiai, kurie šauna į galvą įsijungus Beatos tinklaraštį – žavus, romantiškas ir elegantiškas. Jame vyrauja pastelinės, šiltos spalvos, kurios visiškai neužgožia turinio, net gi atvirkščiai – padeda turiniui skleistis.
O turinys begalo įvairus – jame apstu kulinarinių įrašų, recenzijų apie restoranus/kavines/vynines, iki įrašų apie knygas vaikams ar Marijono Mikutavičiaus koncertą.
Beatos receptai išskirtiniai tuo, jog prieinami kiekvienam ir visada – naudojami paprasti ingredientai, randami didžiuosiuose prekybos centruose ar mažesnėse parduotuvėlėse. Tačiau, jei ingredientai paprasti, dar nereiškia, jog receptai prasti. Ką pasigaminti ras kiekvienas smaližius – apstu saldumynų receptų: nuo sausainių ir keksiukų iki ištaigingų tortų. Skubatiems, akį patrauks greiti makaronų receptai ar apkepai. Gurmanai ir jūros gėrybių mėgėjai taip pat atras visokio gėrio – silkę filipinietiškai ar vištienos kepenėlių paštetą.
Tinklaraštyje galima rasti recenzijų apie lietuviškuosius restoranus/kavines/vynines, nemaža dalis tekstų rašyti autorės draugės, tačiau šis faktas tik suteikia tinklaraščiui gyvumo. Pati Beata rašo apie užsienio maitinimo įstaigas, o tai aktualu ir turistams ir ten gyvenantiems. Recenzijos žavios tuo, jog parašytos lyg artimiausiam draugui – paprastai ir nuoširdžiai.
Ji laužo stereotipą, jog įdomi moteris, tik ta, kuri kiaurą dieną sėdi biure ir verčia kalnus.
Beatos Nicholson receptas „Braškių tortas labai greitas“
Reikės:
1. 100 g sausainių
2. Riešutų (nebūtinai)
3. Cinamono (nebūtinai)
4. 50 g sviesto
5. Grietinėlės
6. Cukraus
7. Braškių
Kaip paruošti:
1. Sausainius sutrinti į trupinius, pridėti smulkintų riešutų, jei norite – ir cinamono (cinamono negailiu ir dedu maltų migdolų).
2. Sviestą ištirpinti ir užpilti ant trupinių, išmaišyti.
3. Tada trupinių mase iškloti torto formą, trupiniai neturi būti košė, o tik šiek tiek drėgni nuo sviesto, kad suliptų į krūvą. Išklotas formas įdėti į šaldytuvą (į šaldiklį galima, jei norisi greičiau).
4. Grietinėlę išplakti su trupučiu cukraus. Dešimties minučių šaldiklyje turėtų pakakti sutvirtėti torto pagrindui.
5. Padą išimti iš formos (labai atsargiai, kad nesubyrėtų). Į formą drėbti grietinėlę, ant viršaus sukrauti braškes ir skanaus.
Parengė: Gintarė Maigytė