Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Norite gyventi ilgiau? Nekepkite mėsos

2009-08-19
Опубликовать вашу статью

Toksinės medžiagos, kurios kaupiasi mėsoje kepant keptuvėje, ant grotelių arba rūkymo metu, gali ne juokais pakenkti sveikatai. Keptos ant grotelių, aliejuje arba rūkyti gyvulinės kilmės produktai – mėsa ar sūriai, gali turėti medžiagų, vadinamų „glikozilinimo produktais“.

Šios medžiagos tiesiogiai susijusios su uždegimo procesais, įtakojančiais cukrinį diabetą, inkstų veiklos sutrikimus bei širdies negalavimus. Patekdamos į žmogaus organizmą, jie iš pradžių sukelia oksidacinį stresą, kuris savo ruožtu, įvardijamas vėžinių ar diabeto susirgimų priežastimi.

Buvo atlikti tyrimai, kuriuose dalyvavo 172 sveiki žmonės. Jie buvo padalinti į dvi amžiaus grupes: nuo 18 iki 45 ir nuo 60 iki 80 metų. Dalyviams buvo nustatinėjamas gyvulinės kilmės produktų irimo kiekis, be to, buvo pildomas mitybos dienoraštis, su maisto pavyzdžiais, kurį jie vartojo.

Pagyvenusių žmonių grupėje, yrančių produktų kiekis, esančių kraujyje, buvo didesnis, kadangi senstant organizmui tampa vis sunkiau susidoroti su detoksikacija. Be to, kuo daugiau buvo vartojama keptos, rūkytos bei ant grotelių keptos mėsos, uždegimų požymiai kartojosi dažniau.

Kai kurių, eksperimente dalyvavusių, sveikų dalyvių buvo stebimi kraujo pokyčiai, charakterizuojantys cukrinio diabeto stadijas. Pasak tyrimui vadovavusios Helen Vissar, virimas, troškinimas ir gaminimas garuose laikomi sveikiausiais maisto paruošimo būdais. Vienok, žmogus, kuris retai valgo keptus gaminius, dėl savo sveikatos taip gali būti ramus, kadangi retas tokių produktų vartojimas negali pakenkti.

Susiję straipsniai:
Mėsa trumpina gyvenimą>>

Ką daryti nusipirkus nekokybiškos mėsos?>>

Laimingo gyvulio mėsa skanesnė>>

Raminta Skripkaitė
Šaltinis: life.trendaz.com
Nuotrauka: corbis.com
Meniu.lt informacija