Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Naujovė vokiškoje virtuvėje (svetur)

2007-08-29
Опубликовать вашу статью

Ne paslaptis, kad Vokietijoje populiarios keptos dešrelės ir dešra. Šiuos mėsos gaminius galima laikyti nacionaliniu šalies virtuvės akcentu. Sakoma, jog šių patiekalų Vokietijos miestuose galima nusipirkti beveik visur. Tačiau karštą vasarą riebios kepintos kiaulienos dešrelės ar dešra nėra tokios populiarios, be to, ėmė stigti įvairovės.

Originalių idėjų ieškoti privertė ir didelė konkurencija. Tad šį sezoną vokiečių virtuvėje atsirado šis tas naujo, nes vokiečių mėsos perdirbėjai, gamindami dešreles bei dešrą, nusprendė improvizuoti ir gaminiams suteikti vienokį ar kitokį skonį, pavyzdžiui, šalies gyventojams buvo pasiūlyta dešros su kiviais, citrina ir net alijošiumi.

Štai berlynietis mėsininkas Uve Biūnderis paprastų kiaulienos dešrelių skonį paįvairino aitriosiomis paprikomis ir medumi, o jo konkurentas Dankertas pasiūlė pirkėjams dešrą, paskanintą kiviais. Keletas variantų yra paruošta ir gurmanams – tai dešra su brangiaisiais triufeliais, imbierinės dešrelės ar dešrelės iš ėrienos, su kardamonu, petražolėmis ar valgomomis gėlėmis. Beje, valgomos gėlės šią vasarą tapo ir geriausių Prancūzijos, Ispanijos bei Anglijos restoranų naujovėmis.

Įvairūs šaltiniai teigia, kad šios vasaros kulinarinis „topas“ Vokietijoje yra dešrelės su ananasais ir alijošiumi.

Jolanta Bagurskienė (virtuvės@meniu.lt)
Parengta pagal MIGnews.COM 
Interneto archyvo nuotr.