Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Kulinariniai stebuklai stiklinėje

2005-12-30
Опубликовать вашу статью

Siūlome Jums keletą receptų, kuriuos galite pasirinkti pagal nuotaiką, patiekalų spalvą, savo ir artimųjų pomėgius. Kiekvienas receptas skirtas pagaminti 6 porcijoms. Visi patiekalai turi būti patiekiami stiklinėse.


Taurė iš Šiaurės
Paruošimo laikas – 15 min.

Jums reikės:
6 riekelių rūkytos lašišos;
6 riekelių kardžuvės;
6 šaukštų raudonųjų ir juodųjų ikrų;
6 šaukštų lašišos ikrų;
1 šaukšto sutrinto baziliko;
1 šaukšto sutrintų krapų;
4 citrinų sulčių; 
200 ml tirštos grietinės;
1 šaukšto krienų;
druskos;
maltų pipirų.

Paruošimas: grietinę sumaišykite su dviejų citrinų sultimis. Įdėkite druskos, pipirų ir plakite kol sutirštės. Įdėkite baziliko, krapų ir krienų. Viską gerai išmaišykite. Kiekvienos stiklinės dugne dėkite grietinės su citrina, šį sluoksnį uždenkite ikrais, paskui – lašišos ikrais. Vėl denkite grietinės sluoksniu, ant kurio sudėkite rūkytos žuvies riekeles, jas apliekite citrinos sultimis. Prieš patiekdami į stalą, atšaldykite (žr. 1 pav.).


Krabų ir avokado šokis
Paruošimo laikas – 20 min.

Jums reikės:
7 avokadų;
150 g smulkintos krabų mėsos (šviežios arba marinuotos);
180 g išvalytų rožinių krevečių;
žiupsnelio švelniosios paprikos;
žiupsnelio petražolių;
šaukšto supjaustyto česnako;
1 citrinos sulčių;
3 šaukštų majonezo;
80 g tirštos grietinės;
druskos;
maltų pipirų.

Paruošimas: kiekvieną avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir supjaustykite gabalėliais, juos apšlakstykite citrinos sultimis, pagardinkite druska ir pipirais. Avokadus sutrinkite šakute ir atšaldykite šaldytuve. Krabus sumaišykite su paprika ir majonezu, įdėkite grietinės ir sumaišykite su česnaku, įberkite druskos ir pipirų.

Kiekvienos stiklinės dugne dėkite krabų, sumaišytų su majonezu, ant viršaus – krevečių ir avokado sluoksnį. Viską pakartokite dar kartą. Galiausiai uždėkite grietinės su česnaku šaukštą ir papuoškite petražolėmis.

Patarimas: avokado kremą galite pagardinti „Tabasco“ padažu (žr. 2 pav.).


Bandelė su baltuoju šokoladu
Paruošimo laikas – 45 min., kepimas – 20 min.

Jums reikės: 
sviestinės bandelės;
riešutinio sviesto;
1 arbatinio šaukštelio cukraus.

Kremui:
100 g baltojo šokolado;
1 kiaušinio trynio;
50 ml pieno;
50 ml skystos grietinės; 
½ pakelio želatinos;
20 g cukraus;
1 apelsino.

Paruošimas: paruoškite želatiną. Sutrinkite baltą šokoladą. Pašildykite pieną.

Išplakite trynį ir maišykite su cukrumi iki baltumo. Masę supilkite į karštą pieną ir šildykite iki 3 minučių ant silpnos ugnies, maišykite. Mišinys turėtų tik sušilti, bet neužvirti. Šį kremą sumaišykite su baltuoju šokoladu. Sudėkite želatiną. Leiskite atvėsti. Grietinę plakite tok, kol ji taps tiršta ir tuomet sumaišykite su šokoladu.

Nuluptą apelsiną supjaustykite gabalėliais. Gabalėlius sumaišykite su cukrumi ir šildykite ant ugnies 20 min., nuolat maišykite. Cukrui ištirpus, atvėsinkite.

Bandelę supjaustykite gabalėliais, aplipdykite ją riešutiniu sviestu ir cukrumi.

Į stiklinę dėkite vieną sluoksnį grietinės su baltuoju šokoladu, kitą – apelsinų su sviestu ir cukrumi, keletą gabalėlių bandelės ir vėl viską kartokite iš pradžių. Papuoškite sausainiais (žr. 3 pav.).


Citrusų šventė
Paruošimo laikas – 30 min., atšaldymas – 40 min., virimas – 15 min.

Jums reikės:
7 greipfrutų;
7 apelsinų;
3 apelsinų sulčių;
vanilės;
šviežių mėtų;
200 ml muskato riešutų;
8 želatinos lapelių;
150 g cukraus.

Paruošimas: želatinos lapus ištirpdykite šaltame vandenyje.Tuščias stiklines sudėkite į šaldytuvą. Nulupkite greipfrutus ir apelsinus (taip pat ir odelę nuo kiekvienos skiltelės). Sudėkite juos ant drėgmę sugeriančio popieriaus.

Apelsinų sultis supilkite į puodą, įdėkite vanilės, sutrupintų muskato riešutų ir šildykite iki virimo. Paskui 10 min. palaikykite ir supilkite želatiną, viską gerai išmaišykite.

Į kiekvieną stiklinę įpilkite želatinos ir palaikykite 10 min. šaldytuve. Paskui dėkite sluoksnį apelsinų ir vėl užpilkite želatinos, šaldykite 10 min. Papuoškite mėtomis ir iki patiekiant į stalą laikykite šaldytuve (žr. 4 pav.).

Meniu.lt informacija
„Modes & Travaux“ nuotraukos