Kur dingsta diskusijos apie sveiką maistą, sezonines žaliavas, stiprius kulinarinius sprendimus, kai atverčiame tą paskutinį meniu puslapį?
Biopsichologijos profesorė Julie Mennella tyrime apie įtaką vaikų skonio ir mitybos formavimui atskleidė, jog stipriausiai žmogaus mitybos įpročius formuoja mamos mityba nėštumo metu ir ankstyvoji vaiko mityba. „Vaikai gali „išmokti“ mėgti įvairiausią maistą, bet kad pamėgtų, jie turi pirmiausia ragauti įvairų maistą“, – teigia mokslininkė. Žinoma, ankstyvoje kūdikystėje tai yra tėvų darbas, tačiau kodėl vaikas, namie valgantis traškias morkas su humusu, restorane ar kavinėje negalėtų gauti to paties, o turi ragauti menkavertę picą su dešrelėmis?
Jei Jūs negalvojate, kad vaikai Jūsų restorane turėtų valgyti sveikai, būkite tikri, kad šiuolaikiniai tėvai, turintys aukštą perkamąją galią, tikrai apie tai galvoja, ir tai gali būti vienas iš lemiamų veiksnių, renkantis, kur valgyti. Tėvai keičia savo mitybą ir nori, kad ir jų vaikai valgytų sveiką, madingą maistą. Turėdami galimybę sveikai pamaitinti vaiką, tikėtina, tėvai irgi dažniau išeis į restoraną.
Tai – dar viena priežastis turėti teisingą meniu visai šeimai, o ne tik sveiką, sezoninį ir gurmanišką meniu tėvams. Platesnis taptų ir restorano konceptas, ir tikslinė auditorija – tai būtų šeimos restoranas, kuriame vyktų šeimos pietūs, šeimos savaitgaliai, šeimos vėlyvieji pusryčiai.
JAV yra nemažai restoranų, kur vaikai valgo nemokamai. Žinoma, tik tam tikromis valandomis ir tik tėvams užsisakius kažką iš pagrindinio meniu. Bet tai yra puiki proga išnaudoti ramiausias restorano valandas ar sukurti šeimyninių pusryčių tradiciją. Pavyzdžiui, vaikai iki 12 metų valgo nemokamai pirmadieniais-trečiadieniais, nuo 15 iki 19 val., arba atvirkščiai – tik savaitgaliais, tėvams užsisakius vėlyvuosius pusryčius.