Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Dažnas žuvies vartojimas gali padėti išvengti infarkto

2006-01-23
Опубликовать вашу статью

Žmones, kurie žuvį valgo kasdien, infarktas ištinka beveik 60 proc. rečiau nei tuos, kurie žuvį valgo retai.

Tokia išvada buvo padaryta atlikus tyrimus, kurie buvo pradėti 1990-siais ir tęsėsi 11 metų. Tyrimus atliko speciali Japonijos sveikatos ministerijos grupė, vadovaujama Osakos universiteto profesoriaus Chirojasuso Iso.

Reguliariai anketas pildė bei nuolat stebimi buvo 40 tūkstančių suaugusių Japonijos gyventojų iš skirtingų šalies prefektūrų – nuo šiaurinių Ivato ir Akitos iki beveik tropinės Okinavos.

Tyrimai parodė, kad žmones, vartojusius maksimalų žuvies kiekį (apie 180 gramų per dieną), maždaug 56 proc. rečiau ištikdavo infarktas nei jų tėvynainius, kurie per dieną suvalgydavo ne daugiau, nei 20 gramų žuvies. O bendra tikimybė susirgti kitomis širdies ligomis šiems žmonėms sumažėjo net 37 procentais.

Japonų mokslininkai tokį žuvies poveikį žmogaus širdžiai aiškina tuo, kad žuvyje yra didelis kiekis organinių rūgščių, kurios trukdo sukietėti kraujagyslių sienelėms.


Pagal užsienio spaugą parengė Gintarė Jankauskaitė
Meniu.lt informacija