Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

6 populiariausi patiekalai vegetariškai

2018-01-26
Опубликовать вашу статью

Vegetarai... Ką jie valgo? Salotų lapus? Salierus su padažais? Dažnai žmonės mitybą be mėsos įsivaizduoja kaip labai apribotą, nuobodžią ir niūrią. Tačiau taip tikrai nėra. Vegetariška virtuvė kupina įvairiausių patiekalų, kurie patiks net ir tiems, kurie neįsivaizduoja savo gyvenimo be mėsos. O ir įprastus patiekalus galima paruošti ne tik vegetariškai, bet ir juos prikelti naujam gyvenimui ir suteikti naujų skonių.

Pica

Taip taip, atrodo nieko įdomaus? Picą valgome visi? Bet ar tikrai? Dažnai žmonės, kurie mėgstą mėsą, renkasi picą su vištiena ir faršu ir kažkodėl net nesvarsto galimybės paragauti vegetariškos picos.  Gal pavadinimas išgąsdina? Ir visiškai veltui. Vegetariška pica gali mėgautis visi ir dažnai, žmonės nustemba naujai atrastais skoniais. Baklažanas ant picos? Artišokai? Taip! Paragaukite ir liksite maloniai nustebę.

Čili vegetariškai

Dauguma šaltu oru mėgsta pasigaminti meksikietišką čilį troškinį su faršu, tačiau ar bandėte jį pagaminti vegetariškai? Yra daugybė receptų, vienuose pagrindas pupelės, kituose galima rasti įvairių daržovių asortimentą ar lęšius. O kas svarbiausia, žiemą, dėl saulės trūkumo dauguma jaučia, kad neturi pakankamai energijos ir sunkus maistas, toks kaip faršo troškinys, situaciją tik pablogina. Taigi, vegetariškas čili ne tik sušildys, bet ir jūsų neapsunkins.

Lazanija

Įprastai lazaniją įsivaizduojame su faršu ir pomidorų padažu. Bet iš tikro lazanijos receptų yra gausybė. Vienas populiariausių ir mėgstamiausių yra su rikotos sūriu ir špinatais.  Toks receptas gerokai mažiau kaloringas nei įprastinis, o ir skonis mažiau visiems pabodęs. Nustebinkite namiškius ar svečius patiekalu, kuris saugo kūno linijas ir yra be galo gardus.

Įdarytos bulvės

Mums lietuviams bulviniai patiekalai neatsiejami nuo kasdienybės. Tačiau ar bandėte įdaryti bulves špinatais? O sūriu ir grybais? Ne? Tuomet tai puikus variantas savaitgalio pietums. Nebūtina eiti į parduotuvę, galima improvizuoti su produktais, kurie yra namuose.  Tinka įvairios daržovės, pupelės, grybai ar net soja. Sotu ir skanu.

Bulvytės fri kitaip

Kartais norisi tiesiog kažką pakramsnoti žiūrint filmą, o ir vaikai dažnai bulvytes labai mėgsta. Tačiau kodėl nepakeitus įprastų bulvių saldžia bulve? Užsienyje toks užkandis labai populiarus, Lietuvoje kol kas dar ne visose kavinėse galima rasti, bet namie pasigaminti nesunku. Jei atrodo, kad bus per daug saldu jūsų skoniui, nepagailėkite maltų pipirų ir paprikos bei kitų prieskonių.

Vegetariškos tako

Tako yra tas patiekalas, kuriam nereikia recepto. Galima dėti tai ką turite, ką mėgstate. Jei esate sūrio mėgėjas, galite paruošti keletos įvairių sūriu ir pupelių įdarą. O galbūt keptų cukinijų su karamelizuotais svogūnais ir grybais? Ten puikiai tiks ir sojos faršas, įvairios daržovės, o jei norite pikantiškiau, nepamirškite jelapeno. Tikras meksikietiškas maistas turi būti aštrus.

***

Kartais mums įprasti patiekalai, kurie dažniausiai ruošiami su mėsa, atgyja visiškai kitomis spalvomis, kuomet juos paruošiame vegetariškai. Kodėl? Nes taip gimsta nauji skoniai ir galime daugiau paeksperimentuoti. Prisiminkite, kuo įvairesnis maistas, tuo daugiau skirtingų vitaminų ir medžiagų gauname, taigi, nebijokite paruošti savo mėgstamus patiekalus kitaip. Skanaus !

Radvilė Mikalčiūtė @Meniu.lt