Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Vyriausieji virėjai rinkosi Druskininkuose ir aplankė „Mantingos“ kepyklą (LRVVKA)

2005-09-21
Опубликовать вашу статью

Druskininkų sveikatos ir poilsio centre „SPA Vilnius“ 2005 m. rugsėjo 11 d. įvyko LRVVKA susirinkimas-prezentacija, kurios metu vyriausiesiems virėjams ir konditeriams buvo pristatomos viešbučiams ir restoranams skirtos produkcijos naujienos. Taip pat prezentacijos metu į asociacijos gretas buvo priimti dar trys nauji nariai: Danutė Lenkevič – UAB „Pas Žaldoką“, restoranas „Žaldokynė“, Sabina Šturo – restoranas „Maisto fabrikas“ bei Kauno kolegijos viešojo maitinimo technologijos katedra.

Kompanijos „Salų žuvys“, tiekiančios gausų žuvies produkcijos ir jūros gėrybių asortimentą, direktorius Sergėjus Jermolajevas supažindino susirinkusiuosius su įmonės veikla ir viena iš pagrindinių naujovių Lietuvoje – silkiniu syku, o taip pat pristatė kitus žuvies produktus, iš kurių gamino vyriausiosios virėjos: Janina Galubavičienė, Barbara Šafranavičienė, Gražina Urbanavičienė, Ona Jančiulienė ir Larisa Andrijauskienė.

Restorano „Perkūno namai“ virtuvės meistrė Janina Galubavičienė paruošė banketinį žuvies patiekalą. Sveikatos ir poilsio centro „SPA Vilnius“ vyriausioji virėja Larisa Andrijauskienė gamino „Lašišą su špinatų padažu“, o garnyrui siūlė daržovių vėrinuką bei į formelę suspaustus ryžius su rūkyta lašiša. Restorano „Medininkai“ vyriausioji virėja Barbara Šafranavičienė paruošė „Sviestažuvės filė su daržovėmis“. Viešbučio „Violeta“ restorano gamybos vadovė Ona Jančiulienė gamino „Oto filė su citrinos ir pistacijų padažu“, garnyrui naudodama „Bonduelle“ morkytes bei griežinėliais supjaustytą cukiniją. Gražina Urbanavičienė paruošė „Jūros velnio filė su pesto padažu“ ir papuošė rozmarinu. Taip pat buvo pristatomas „Salų žuvys“ keptas erškėtas.

Iš Lenkijos atvykęs „Bonduelle“ kompanijos kulinarijos konsultantas Tomaszas Szimanskis derino naujai pristatomas kepsninėje keptas „Bonduelle“ daržoves (cukinijas, papriką ir baklažanus) prie meksikietiškų daržovių mišinių „World Mix“ bei gamino pasaulinės virtuvės patiekalus. Blynelius, paruoštus iš kukurūzų tešlos, įdarė meksikietišku daržovių mišiniu su mėsa ir griežinėliais pjaustytu sūriu. Taip pat Tomaszas Szimanskis meksikietišką daržovių mišinį, kaip garnyrą, pateikė prie veršienos kepsniukų. Kulinarijos ekspertas gamino „Lašišos suktinukus, apvyniotus kiaulienos šonine“, derindamas prie jų daržovių mišinį „World Mix Mediterranea“.

Specialiai iš anksto paruoštame reportaže konditerijos žaliavas tiekiančios kompanijos „Dasita“ konditeris Danielis Commonas rodė, kaip teisingai paruošti želė saldainius. Naudojant skirtingas pastas: ananasų, braškių, citrinų, apelsinų ar miško uogų, gaunami skirtingų skonių ir spalvų želė saldainiai. Pagrindinė „Dasita“ naujiena – trapi tešla saldiems ir nesaldiems gaminiams, iš kurios Danielis Commonas ruošė trapius pyragėlius su lazdyno riešutų kremu. Taip pat konditeris gamino keksiukus su želė gabaliukais.

Visoje Lietuvoje tiekianti kokybišką kalakutienos produkciją bei puoselėjanti sveiko maisto tradicijas, kompanija „Arvi kalakutai“ prezentacijos metu pristatė keptą kalakutą bei kitus kalakutienos produktus, iš kurių gamino virtuvės vyriausi virėjai. Vyriausioji virėja Ona Jančiulienė ruošė „Arvi kalakutienos suktinukus su mangoldų lapais“, patiekalą gardindama kriauše, paruošta raudonajame vyne, ir bruknių padažu. Gamybos vadovė Gražina Urbanavičienė prie kalakutienos kepsnio derino obuolį, įdarytą ryžiais, bei gardino spanguolių padažu. Barbara Šafranavičienė gamino „Arvi kalakutienos suktinukus, įdarytus špinatais, su grybų padažu“. „SPA Vilnius“ virėjas Egidijus Digymas siūlė paskanauti „Kalakutienos kepsnį su trintais moliūgais“.

Bendrovė „Paulig Baltic Ltd“, gaminanti „Santa Maria“ prieskonius, gavusi 2004 m. aukščiausio lygio įvertinimą – EFSIS maisto produktų saugumo ir kokybės sertifikatą, pristatė naujieną – egzotiškus indiškų prieskonių mišinius ir prieskoninius padažus, kuriuos pritaikė prie kalakutienos ir žuvies patiekalų. „Santa Maria“ atstovas Modestas Kučinskas gamino „Kalakutieną su riešutais“, prie „Arvi“ kalakutienos derindamas anakardžio riešutus bei gardindamas „Raita“ padažu, paruoštu iš natūralaus jogurto ir „Raita“ prieskonių mišinio. Taip pat prieskonių ekspertas gamino „Otą su kokosų pienu“, siūlydamas prie patiekalo mangų padažą. Iš „Salų žuvys“ pristatomos naujienos silkinio syko Modestas Kučinskas ruošė „Syką Tandoori“, gardindamas „Tandoori“ prieskonių mišiniu bei natūraliu jogurtu. Be to, „Santa Maria“ atstovas gamino „Tigrines krevetes su Tandoori“.

Prezentacijos metu „Santa Maria“ atstovai surengė „Prieskoninę mini loteriją“, uždavinėdami klausimus apie „Santa Maria“ indiškus prieskonių mišinius bei padažus, siekdami išsiaiškinti, ar virėjai atidžiai sekė pristatomas „Santa Maria“ naujienas. Pavyzdžiui, vienas iš klausimų: „Kokius prieskonius senovės graikai vadino „kalnų džiaugsmu“ (gr. oros ganos)?“ Teisingai atsakiusiems dalyviams buvo įteikti prizai.

Susirinkusieji turėjo galimybę pasivaišinti pagamintais patiekalais iš „Salų žuvys“ produkcijos ir „Arvi kalakutai“ gaminių bei įvertinti jų skonines savybes. Taip pat degustavimui buvo pateikti „Bonduelle“ meksikietiškų daržovių mišiniai, paruošti kepsniai su „Santa Maria“ indiškais prieskoniais ir padažais bei „Arvi kalakutai“ dešrelės ir keptas kalakutas. Smaližiai galėjo paskanauti „Dasita“ pateiktus gaminius.

LRVVKA nuoširdžiai dėkoja Druskininkų sveikatos ir poilsio centro „SPA Vilnius“ savininkui Valdui Trinkūnui už svetingumą ir pagalbą ruošiant prezentaciją.

Po pristatymo asociacijos nariai vyko į Marijampolę susipažinti su „Mantinga“ kompanijos vykdoma veikla ir gaminama produkcija. Vyriausiesiems virėjams buvo pristatomos bandelių ir duonos kepimo linijos. Taip pat asociacijos nariams buvo parodytas šaldymo, produkcijos pakavimo ir transportavimo cechas. Po to virtuvės meistrai buvo pakviesti įvertinti „Mantinga“ gaminių skonines savybes. Susirinkusieji buvo nustebinti gausiu vaišių stalu: vieno kąsnio pyragėliais, įdarytais desertiniais krepšeliais, mini užkandėlėmis su žuvimi, bandelėmis ir lazdelėmis su įvairiausiais įdarais, sausainių ruošiniais, pyragais ir t. t. Užpildžius išdalintas produkcijos vertinimo anketas, dalyviams buvo įteiktos „Mantinga“ receptų iš sluoksniuotos tešlos knygos. Virtuvės meistrai liko patenkinti pažintine kelione ir įgytomis vertingomis žiniomis.

Jūratė Rimkūnaitė
LRVVKA informacija ir nuotraukos

Daugiau renginio nuotraukų >>