Didieji Lietuvos miestai paskutiniu metu džiaugiasi nemažėjančiais kavinių ir restoranų svečių srautais, besiformuojančia ne tik maisto gaminimo, bet ir jo vartojimo kultūra. Ir kol didieji virtuvių šefai nuolat varžosi tarpusavyje dėl įspūdingesnio recepto ar dar mažai kam žinomo ingrediento, mažesnių miestelių paprastiems mirtingiesiems telieka skaityti skaniai skambančius straipsnius – ne visi Lietuvos gyventojai turi galimybę nuvykti į Kauną ar Vilnių pasmaguriauti.
Tačiau nuo šiol ir Žemaitija galės įnešti svarų indėlį formuojant maisto vartojimo ir gaminimo kultūrą visoje Lietuvoje, puoselėjant lietuvišką, o ypač žemaitišką, kulinarinį paveldą. Vila „Dubgiris“, įsikūrusi Uikių kaime, Sedos seniūnijoje, žinoma dėl savo nuostabaus gamtovaizdžio ir darnos su gamta, nuo šiol taps ir traukos centru visiems, mėgstantiems skanų, šviežią ir kūrybingai paruoštą maistą, vieta, kur kiekvienas ieškantis naujų skonių derinių ar norintis išmokti gaminti galės sulaukti profesionalių patarimų. Iš laikinosios Lietuvos sostinės Kauno, į Žemaitiją persikėlė jaunas ir ambicingas virtuvės šefas Tomas Ragauskas. „Mane sužavėjo „Dubgirio“ grožis, jaukumas ir galimybės, kurių pavydėti galėtų net geriausi pasaulio restoranai – aplink restoraną esančiame miške vasaros pabaigoje sirpo saldžiausios mėlynės, rudens pradžia gausi grybais – tiesiog prieš darbo pradžią gali prisirinkti visai darbo dienai, iš vietinių ūkininkų gali gauti šviežiausias daržoves ir vaisius, o žuvį susižvejoji nuosavame tvenkinyje, o dar geriau, kad patys restorano svečiai turi galimybę patys susižvejoti savo „auksinę žuvelę“, kuri čia pat ir bus paruošta. „Dubgiris“ – tobula vieta!”
Kaune, kartu su žmona turėjęs išskirtinio formato šeimos restoranėlį „Vakarienės namai“, šefas teigia, kad augant sūneliui, gyvendami mieste pasigedo vidinės ramybės, o galimybė persikelti į Žemaitiją tapo viliojančiu iššūkiu naujoves mėgstančiai šeimai. „Kauno ir Vilniaus restoranai ir kavinės savo svečiams gali pasiūlyti perpildytą rinką visko, kas susiję su maistu – įvairius meniu, degustacijas ar maisto gaminimo pamokėles, tiesa, kokybė viso to – jau atskira tema. Po kurio laiko tampa nebeįdomu nuolat dirbti tokioje aplinkoje, kur kiekvienas mano esąs virėjas.“
Tomas teigia, kad jam smagu imtis naujų iššūkių ir jau dabar sudarinėja naują rudens meniu vilos „Dubgiris“ pobūvinei .„Su meile ruošiu maistą – tai mano gyvenimas! Visada pats prieinu prie savo svečių ir juos pakalbinu, pasikalbame kas tiko maiste, ko norėjosi kitaip. Net mažiesiems svečiams galiu asmeniškai košę išvirti“ – juokiasi šefas. Šefas žada, kad nuo spalio mėnesio vila „Dubgiris“ svečius kvies ragauti gurmaniškesnius patiekalus, išmėginti neįprastus skonių derinius – lašiša ir baltas šokoladas, ledai ir vytintas kumpis ar kepti arbūzai. Nebus užmiršti ir tiesiog kokybiško ir gero maisto mėgėjai, bei tie, kuriems patinka žvėriena – jos naujame meniu tikrai bus ir skoniu žada nenusileisti geriausiems Europos restoranams.
O tuo tarpu, artimuose planuose ir švietėjiška veikla ne tik aplinkinių miestų gyventojams, bet ir profesionaliems virėjams – atvėsus orams jaunasis šefas žada pradėti pamokėlių ciklą visiems, norintiems išmokti gaminti ne tik tradicinius patiekalus, bet ir derinti skonius, prieskonius. Taip pat dar viena iš daugelio planuojamų naujovių viloje „Dubgiris“ – degustacinės vakarienės, kurių metų pateikiama daugiau kaip trys išskirtiniai patiekalai. „Degustacinė vakarienė, tai nuostabi galimybė pažinti dar neragautus skonių derinius per vieną vakarą – šviežios braškės su garstyčių grūdeliais, sūris, keptas su eglišakiais ir panašūs dalykai“. Taip pat „Dubgiris“ siekia prisidėti ir prie aplinkinių miestelių bendruomenių gyvenimo pagyvinimo – planuojami vila „Dubgiris“ šeimų maisto gaminimo turnyrai - artėjančios žiemos savaitgaliai, skirti tik šeimoms, Taip pat ketinama dalyvauti miesto šventėse, o artėjanti vasara žada ir maisto pažinimo stovyklas mažiesiems. “Daug planų ir vilčių siejame su „Dubgiriu“, norisi, kad visa Lietuva žinotų, kokia tai puiki ir išskirtinė vieta ir, kad ir maži miestukai turi kuo didžiuotis.“ Dar vienas ir itin ambicingas šefo projektas – prikelti tikruosius žemaitiškus patiekalus viloje „Dubgiris“ naujam gyvenimui, išsaugoti bent dalelę kulinarinio paveldo šių dienų maišatyje.
Visi norintys išmėginti naujus skonius, susipažinti su naujais kvapais virtuvėje ar tiesiog gerai pralesti vakarą, kviečiami į vilą „Dubgiris“ rudens sezono atidarymo ir naujojo šefo pristatymo šventę, kuri vyks spalio 3 dieną, 19.00 val. vilos „Dubgiris“ pobūvinėje.
Tomas, kartu su vila „Dubgiris“ virėjų komanda pažadėjo paruošti dar neragautų patiekalų, pasidalinti receptais ir patarimais. Vakaro programoje – degustacinė vakarienė, naujojo vynų meniu degustavimas ir muzikinė programa. Smulkesnė renginio informacija internetiniame tinklalapyje www.dubgiris.lt ir socialiniame tinklalapyje Facebook: https://www.facebook.com/pages/Vila-Dubgiris.
Kontaktinis telefonas tikslesniai informacijai: virtuvės šefas 8 693 00202; pardavimų vadovė 8 618 33555.
Vilos „Dubgiris“ informacija