Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Viešojo maitinimo technologų šventėje — velykinės improvizacijos

2007-04-13
Опубликовать вашу статью

Balandžio 3 dieną Kauno kolegijos Technologijų fakulteto antruosiuose rūmuose apie artėjančias Velykas priminė gardūs kvapai, ryškiaspalviai patiekalai ir linksma nuotaika. Tądien tradiciškai buvo švenčiama viešojo maitinimo technologų specialybės diena.

Šia proga surengtose varžytuvėse būsimieji viešojo maitinimo technologai demonstravo gebėjimus, įgytus studijų metu. Po komandų prisistatymų jėgas studentai galėjo išbandyti stalų serviravimo, šaltojo patiekalo gaminimo, vyno pilstymo ir furšetinių patiekalų gaminimo rungtyse. Studentų pasirodymus vertino specialiai suburta komisija. Renginio darbų meninę išraišką vertino dėstytojas A. Saulėnas, atvykęs iš Kauno kolegijos J. Vienožinskio menų fakulteto. Šventėje svečiavosi ir leidinio „Restoranų verslas“, skirto maitinimo ir pramogų srities specialistams, redaktorius V. Mickevičius.

Varžytuvėse dalyvaujantys studentai furšetams skirtus patiekalus pagamino gerokai anksčiau, todėl grožybės iš žuvies, vištienos, subtilios užkandėlės ir saldumynai smalsuoliams apetitą žadino dar prieš renginį. Šaltąjį patiekalą varžytuvių dalyviai turėjo pagaminti iš kiaušinių, tačiau valgį reikėjo paruošti nenuobodžiai ir gaivaus skonio.

„Viešojo maitinimo technologų studijų programa nukreipta gerą praktinį pasiruošimą turinčių specialistų ruošimui. Ir manome, kad pirmaujame kolegijoje pagal praktikų naudingumą, artimumą būsimai veiklai ir jos kokybę. Specialybės dienos renginiai organizuojami kiekvienais metais, kaip specialybinio praktinio mokymo apibendrinimas, kur studentai demonstruoja studijų metu įgytus praktinius gebėjimus, dalinasi patirtimi tarpusavyje. Prieš renginį studentai daug laiko dirba savarankiškai rinkdamiesi patiekalų receptūras, patiekalų kompozicijas lėkštėje. Studentų darbą vertina specialistai, gamybininkai. Džiaugiamės, kad švenčių kokybė gerėja kiekvienais metais, kad pavyksta išvengti šou elementų, dirbtinumo. Patiekalai savo kokybe ir išradingumu stebina ir specialistus. Studentai mokosi vieni iš kitų, pasisemia naujų idėjų, didžiuojasi savo darbo rezultatais“ – Viešojo maitinimo katedros vardu teigė katedros vedėjas Juozas Gudauskas.

Kauno kolegijos viešųjų ryšių ir komunikacijų tarnybos informacija ir nuotraukos