Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Viešojo maitinimo įmonės jau tikrinamos pagal naują klausimyną

2011-12-14
Опубликовать вашу статью
Nuo 2011 m. gruodžio 2 d. viešojo maitinimo įmonių valstybinė kontrolė vykdoma pagal šį naujai sudarytą klausimyną.

Kontrolinis klausimynas – dokumentas, kuriame pateikti svarbiausi klausimai, kuriais vadovaujantis galima patikrinti, ar įmonė laikosi teisės aktų reikalavimų. Daugiausiai klausimų viešojo maitinimo įmonėms yra susiję su higienos reikalavimais patalpoms, įrangai, inventoriui, darbuotojams. Tikrinimų metu turi būti vertinamas maisto tvarkymo patalpų, sandėliavimo, darbuotojų buitinių patalpų stovis. Žiūrima, ar jos suremontuotos, tvarkingos, ar neprikrauta pašalinių daiktų, ar inventorius ir įranga švarūs, paženklinti ir naudojami pagal paskirtį. Nemaža dalis klausimų yra apie savikontrolės procedūrose numatytus maisto saugą užtikrinančius veiksmus – greitai gendančių maisto produktų priėmimą, maisto ir žaliavų laikymą, patiekalų šiluminio apdorojimo temperatūrų laikymąsi, valymo darbų registravimą ir kt.

Atskira klausimų grupė skirta darbuotojų asmens higienos reikalavimams. Tikrinant vertinama, ar maistą gaminantys darbuotojai dėvi švarius darbo drabužius, ar visi pasitikrinę sveikatą ir išklausę mokymus higienos klausimais. Viešojo maitinimo įmonėse labai svarbu užtikrinti ne tik maisto saugą, bet ir kokybę, todėl kontroliniame klausimyne yra klausimų apie patiekalų gaminimą pagal receptūras ir technologinių procesų aprašymus.

Kontrolinį klausimyną viešojo maitinimo įmonėms, kaip ir kitus valstybinės kontrolės metu naudojamus klausimynus, galima rasti VMVT interneto svetainėje www.vmvt.lt >>Aš verslininkas>>Ūkio subjektų tikrinimo aktų klausimynų formos.

Tiesioginė nuoroda į naująjį kontrolinį klausimyną viešojo maitinimo įmonėms >>

VMVT informacija