„Victorinox“ – sena ir gerbiama šveicarų bendrovė, kurios istorija prasidėjo dar 1884 metais. Kai Karlas Elseneris sukūrė pirmąjį Šveicarijos armijos peilį, jis nė neįtarė, kad pradės jau 125 metus besitęsiančią šveicarų išradingumo ir kokybės simbolio „Victorinox“ istoriją. Šiuo metu įmonė „Victorinox“ – stambiausia Europoje kaltinių gaminių ir didžiausia pasaulyje kišeninių įrankių gamintoja. Gamykla daro daugiau nei šimto rūšių įvairių modelių peilius, kurių dauguma patenka į profesionalų, įrankiams keliančių ypač aukštus reikalavimus, rankas.
Išskirtinis „Victorinox“ bruožas tas, kad įmonė savo gaminiams suteikia viso eksploatacijos laiko tarptautinę garantiją, o tai reiškia, kad garantija galioja tol, kol peilis visiškai susidėvi. „Victorinox“ gamina peilius tiek plono kalimo, tiek štampavimo būdu. Skirtumą tarp kaltinio ir štampuoto peilio pastebėti gana nesudėtinga. Kaltinis peilis paprastai būna šiek tiek sunkesnis, atrodo elastingesnis, plonesnis nei panašus štampuotas. Tarp kaltinio peilio geležtės ir rankenos vykstant kalimo procesui suformuojamas savotiškas kaklelis.Nėra vieno bendro recepto, kokį peilį pasirinkti, – nelygu, kurios įrankio savybės jums svarbiausios. Kad ir kokį šio gamintojo peilį pasirinktumėte, jis bus sukurtas su „Victorinox“ aistra ir kokybe.
Renkantis peilio tipą svarbiausia rasti patį tinkamiausią, konkrečiam darbui atlikti reikalingą įrankį. Svarbūs keli veiksniai: peilių naudojimo kultūra, tradicijos, įgūdžiai. Aptarsime keletą populiariausių peilių tipų – tai galėtų pagelbėti renkantis įrankį.
Pati populiariausia peilio geležtės ašmenų forma yra lygi, nes ji tinka daugybei funkcijų atlikti. Aštrūs ir lygūs ašmenys būtini, jei norite, kad pjūvio vieta atrodytų švari ir lygi, kad mėsos, vaisių ar daržovių tekstūra pjaunant būtų kuo mažiau pažeidžiama. Peiliai banguotomis ir dantytomis geležtėmis labiausiai tinka duonai, įvairiems kepiniams ir kitokiems struktūriškiems sausokiems gaminiams pjauti. Peiliai mėsai išdoroti yra vidutinio ilgio (15–20 cm), jų ašmenys lygūs arba dantyti, lengvai išlenkti nuo pagrindo galiuko link, o prie pat galo smailėjantys. Vadinamieji šefo peiliai – tai daugiafunkciai įrankiai, paprastai su ilga (18–28 cm) geležte. Jie platūs ir ganėtinai kieti. Naudojant tokį įrankį pjūvio paviršius būna tikrai lygus, tad smulkinant šviežius vaisus, daržoves ir mėsą ant pjaustymo lentos išteka labai mažai sulčių.
Kalbant apie „Victorinox“ gaminius, negalima nepaminėti daugybės rūšių kišeninių peilių ir įrankių – jie sudaro daugiau nei 60 proc. bendrovės produkcijos. Įvairaus dydžio, skirtingų funkcijų ir net spalvų kišeniniai peiliai puikiai žinomi ir pripažįstami.
Galima drąsiai teigti, kad „Victorinox“ gaminių kokybė – sektinas pavyzdys visiems pasaulio gamintojams. Nereikia būti profesionalu, kad galėtum tinkamai įvertinti be galo aštrų ir gražų įrankį.
UAB „Sangaida“ siūlo didelį „Victorinox“ produkcijos, tinkamos tiek namų virtuvei, tiek profesionaliems virėjams, pasirinkimą. „Victorinox“ peilius ir daugybę kitų reikmenų, praversiančių virtuvėje, rasite „Contacto“ parduotuvėse, esančiose prekybos centruose „Gedimino 9“ Vilniuje, taip pat „Brukline“ Šiauliuose ir UAB „Sangaida“ prekybos salonuose.
UAB „Sangaida“ informacija
2010 06 24