Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

„Valio“ kartu su korporacija „Danone“ pradeda gaminti probiotinius produktus su Lactobacillus GG bakterijomis

2007-02-08
Опубликовать вашу статью

Kompanijos „Valio Ltd.“ ir „Danone Inc.“ pasirašė kontraktą, pagal kurį JAV rinkai skirtuose prekinio ženklo „Danone Danimals®“ vaikiškuose jogurtuose ir jogurto gėrimuose nuo 2007 metų pradžios bus naudojamos „Valio“ probiotinės pieno rūgšties bakterijos Lactobacillus rhamnosus GG.

Parduodama vienos iš didžiausių pasaulio pieno produktų gamintojų prancūzų kompanijos „Groupe Danone“ dukterinei įmonei JAV licenciją naudoti Lactobacillus GG bakterijas, „Valio“ kompanija įžengia į naują rinkos sritį JAV. Šiuo metu produktai su šiomis bakterijomis parduodami 45 šalyse. Jungtinėse Amerikos Valstijose produktai su Lactobacillus GG iki šiol buvo parduodami tik kapsulėmis kaip maisto papildai. Suomijoje, Švedijoje, Baltijos šalyse ir Rusijoje kasdienio vartojimo pieno produktai, papildyti probiotinėmis bakterijomis Lactobacillus GG, parduodami su prekiniu ženklu Gefilus®.

Kompanija „Danone“ pareiškė, kad „Valio“ probiotines pieno rūgšties bakterijas Lactobacillus GG savo produkcijai pasirinko todėl, kad jos yra geriausiai pasaulyje ištirtos pieno rūgšties bakterijos. „Danone“ mano, kad kompanija „Valio“ gamina patikimą aukštos kokybės produkciją ir yra pati novatoriškiausia pieno produktų gamintoja visame pasaulyje.

„Probiotinių pieno rūgšties bakterijų Lactobacillus GG efektyvumas stiprinant imuninę sistemą ir mažinant, pavyzdžiui, atopinių simptomų išraišką vaikams yra minimas daugiau kaip 320 mokslinių straipsnių, parašytų tiriant šios rūšies bakterijas. Šiomis bakterijomis papildomi visi „Gefilus®“ pieno produktai: jogurtai, varškės desertai, rūgštaus pieno gėrimai, sultys, fermentinis sūris“, – sako kompanijos „Valio“ mokslinių tyrimų padalinio viceprezidentė profesorė Tiina Mattila-Sandholm.

Prof. Tiina Mattila-Sandholm pabrėžia, kad probiotinės pieno rūgšties bakterijos Lactobacillus GG „Valio“ kompanijoje tiriamos visu pajėgumu. 2006 metais kompanija kartu su Helsinkio universiteto Biotechnologijų institutu investavo į darbus, susijusius su Lactobacillus GG bakterijų genotipo tyrimu.

„Moksliniams tyrimams tai suteiks visiškai naują aspektą“, – priduria daktaras Mattila-Sandholm.

Svarbiausias sandėris, susijęs su licencijos pardavimu
Kompanijos „Valio“ technologijų pardavimo padalinio viceprezidentė Esa Laurinsilta mano, kad licencijos JAV pardavimas yra svarbus žingsnis. Pastaruoju metu jogurto poreikis šioje šalyje, skirtingai nei Europoje, labai greitai auga. Vartotojai vis daugiau išmano ir domisi probiotiniais produktais. Europoje jogurtai ir jogurto gėrimai papildyti probiotinėmis pieno rūgšties bakterijomis Lactobacillus GG buvo pradėti gaminti 1990 metais, o JAV pieno produktų rinkai pateikti produkciją su Lactobacillus GG bakterijomis, kompanijai „Valio“ pavyko tik dabar.

„Valio“ ir toliau tęsia „Gefilus®“ produktų, papildytų geriausiai pasaulyje ištirtomis probiotinėmis pieno rūgšties bakterijomis Lactobacillus GG, grupės tobulinimo ir plėtimo darbus. „Gefilus®“ produktus „Valio“ realizuoja vietinėje rinkoje, kuriai be Suomijos dar priklauso Švedija, Rusija ir Baltijos šalys.


„Valio Ltd.“ informacija
Interneto archyvo nuotr.