Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

„Užupio klasikos“ lankytojai galės rinktis ekologiškus patiekalus

2012-04-16
Опубликовать вашу статью


Galimas bus rinktis ekologiškus patiekalus


„Užupio klasika“ – šeimyninis verslas, kurį valdo Alina ir Stasys Aismontai. Jei šeimininkų nėra kavinėje žinokite, jog laiką jie leidžia augindami daržoves ir prieskonius, sukdami medų ar rinkdami sulą. Šeimyninis požiūris atsispindi visoje kavinės veikloje.
Jau dabar „Užupio klasika“ prioritetine tvarka renkasi vietines žaliavas, kurios kavinėje sudaro ne mažiau 20%. Dalis produktų naudojamų patiekalų gamyboje – ekologiški. Kavinėje sudarytos sąlygos rūšiuoti.

Nuo 2011 m pabaigos, atsakingų restoranų iniciatyvoje dalyvaujančios kavinės „Užupio klasika“ vadovas savo kavinėje atliko lankytojų apklausą, kuri parodė, jog valgytojams svarbiausia, jog restoranas naudotų: vietinius/sezoninius ir ekologiškus produktus. Taip pat lankytojams svarbu, jog restoranas suteiktų galimybę užsisakyti mažesnes porcijas, rūšiuotų atliekas ir naudotų draugiškas aplinkai valymo priemones.

Greitai „Užupio klasikos“ lankytojai galės patys pasirinkti ar valgyti patiekalą pagamintą iš įprastų ingredientų, ar iš ekologiškų. Tokią galimybę žada kavinės vadovas.

Įsipareigojimai: dėmesys žaliavoms ir išteklių taupymui  

„Užupio klasika“ įsipareigojo artimiausiu metu pakoreguoti savo žaliavų naudojimą taip, jog nebūtų naudojamos nykstančios žuvų rūšys, produktai su GMO, suteikti galimybę rinktis mažesnes porcijas, labiau reklamuoti sveikesnius pasirinkimus, valgant restorane.
Kavinės vadovai taip pat pasiruošę mažinti elektros energijos ir vandens suvartojimą bei naudoti aplinkai draugiškas valymo priemones.

Apie iniciatyvą >>