Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

„Užupio klasika“ - ideali vieta ankstyviems pusryčiams ir jaukiai vakarienei (Vilnius)

2005-03-21
Опубликовать вашу статью

Mažos erdvės jaukumas, išskirtinis dėmesys kiekvienam, vyno aromatas ir pro langą matomi senosios architektūros fragmentai - dar ne visi kavinės pranašumai. Beveik metus veikianti kavinė ankstyvais pusryčiais ir romantiškomis vakarienėmis prie vyno taurės, skambant gyvai atliekamai muzikai vilioja ne tik vietinius gyventojus.

„Užupio klasika“ - vienintelė kavinė Užupyje, siūlanti atskirą pusryčių valgiaraštį nuo aštuntos ryto. Ankstyvą metą čia galima užsisakyti ir omletų su įvairiais priedais ir pagardais (vidutinė kaina 4,00 Lt). Be tradicinių patiekalų iš kiaušinių, galima paskanauti ir meksikietiško omleto (kiaušiniai, rūkyta šoninė, avokadai, svogūnai). Blynelių mėgėjai gali išsirinkti lietinių su įvairiais įdarais ( 3,50-7,00 Lt).

Kavinės savininkai kviečia užsukti valgyti ir dienos pietų bei kasdien pasimėgauti vis kitais gastronominiais virtuvės sumanymais. Pasak „Užupio klasikos“ savininko Stasio Aismonto, nuo aštuntos ryto iki vienuoliktos vakaro dirbanti kavinė ypač laukia svečių vakarais.

„Lankytojams galime pasiūlyti ne tik romantišką aplinką (kiekvieną ketvirtadienio vakarą kavinėje skamba gyva muzika), bet ir platų įvairių patiekalų ir vynų asortimentą, o tai labai svarbus kriterijus romantiškai vakarienei“, - sakė kartu su žmona Alina šeimos verslą įkūręs S. Aismontas. Kavinėje gausus salotų (8,00-12,00 Lt) ir užkandžių prie vyno ar degtinės (4,00-15,00 Lt) pasirinkimas.

Karštų patiekalų iš makaronų sąrašo akcentu galima laikyti lakštinius su aviena ir baravykais (13,00 Lt), o sriubų mėgėjus turėtų sudominti gan retai gaminamos itališka saliamio (5,00 Lt) arba prancūziška svogūnų (5,00 Lt) sriuba.

Viliojantys patiekalai iš mėsos - triušio šlaunelė su sūrio padažu (16,00 Lt), kalakutienos suktinukas, paskanintas itališku padažu (15,00 Lt), arba avienos kepsnys su raudonojo vyno padažu (29,00 Lt). Žuvies mėgėjai taip pat ras sau patinkantį patiekalą, o smaližiams bus sunku atsispirti čia gaminamiems desertams.

„Užupio klasikos“ savininkai Stasys ir Alina Aismontai patys dirba kavinėje ir sako, kad jiems svarbiausia - klientas.

Monika Bučytė
„Užupio klasikos“ archyvo nuotr.
„Laisvalaikio“ informacija
http://laisvalaikis.meniu.lt