Restoranas „Uzbekistanas" - tai rytų oazė pačiame Vilniaus centre,
Vilniaus g. 4. Prieš įkuriant šį restoraną buvo sukurta aplinka, kurioje gali
apsilankyti kiekvienas – tiek inteligentas, tiek gurmanas, tiek svečiai iš kitų
šalių – ši vieta prieinama kiekvienam. Tai vieta, kurioje jaučiamas rytietiškas
svetingumas ir gera
aura vos tik peržengus slenkstį. Restorane „Uzbekistanas" mėgaujamasi jau
žinomais ir dar neatrastais skoniais. Tai restoranas, kuriame visi patiekalai
gaminami ir patiekiami pagal gilias uzbekų tradicijas, o šviežia duona kepama
autentiškoje krosnyje, atvežtoje iš tolimojo Uzbekistano.
Virtuvės šefas
Ypatingas restorano „Uzbekistanas" pasididžiavimas – tai virtuvės šefas
Achrolas Tadžibajevas, kuris per 35 metus darbo virtuvėje yra dirbęs geriausiuose
uzbekų restoranuose, tame tarpe legendiniame Taškento restorane „Bahor"
bei garsiajame restorane „Baltoji dykumos saulė" Maskvoje. Pats virtuvės
šefas ypač didžiuojasi tuo, kad restorano „Uzbekistanas" virtuvėje
dirba jo paties suburta virėjų komanda iš Taškento bei tuo, kad Lietuvoje yra
galimybė
Interjeras
Restorano „Uzbekistanas" salėje gausu rytietiškų elementų, ryškių spalvų
bei natūralių audinių. Visos interjero detalės parvežtos iš Azijos – rankų
darbo kilimai. molinės lėkštės bei statulėlės ir indai, puošti originaliais,
autentiškais rytų raštais. Taip pat restorane galima pamatyti tradicinius
uzbekų galvos apdangalus – „tiubiteikas" bei apžiūrėti autentiškus muzikos
instrumentus.
paragauti tikro uzbekiško plovo, patiekiamo kazane.