Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Tradicijoms ištikimos „Freskos“ nesibaido ir naujovių (Vilnius)

2005-10-09
Опубликовать вашу статью

Vilniaus širdyje, Rotušės užnugaryje, devynerius metus veikiantį restoraną „Freskos“ labiausiai pamėgo mūsų ir užjūrių įžymybės, čia nuolat vieši rafinuotų skanėstų ir ypatingos šios vietos auros gerbėjai. Tačiau brangaus restorano reputaciją pelniusios „Freskos“ duris plačiau atidaro ir naujiems vėjams. Neseniai valgiaraštį papildžiusių naujienų kviečiama išmėginti su 20 proc. nuolaida. Šiokiadieniais čia ruošiami trijų patiekalų verslo pietūs jau kurį laiką siūlomi už daugeliui įkandamą (13 Lt) sumą.

Nors kitapus „Freskų“ sienos dažnai vyksta reprezentaciniai renginiai, restorano atmosfera – demokratiška. Svečius iki šiol čia sutinka interjerą dekoruojantys teatrų kostiumai ir spektaklių afišos, primenantys, kad seniau nei prieš šimtmetį Rotušėje veikė teatras. „Freskos“ iki šiol ištikimos paprastai serviruotei. Tik trečiojoje salėje, kuria nuo kitų netrukus atskirs užuolaidos, svečių lauks baltomis staltiesėmis uždengti ir šventiškiau padengti staliukai. Čia vietą galės rinktis jaukaus intymumo ar prabangesnio kampelio ieškantys svečiai.

„Freskos“ – tas restoranas, į kurį einama skanauti nuo veiklos pradžios čia ruošiamų ir lankytojų pripažinimą pelniusių patiekalų. Todėl net ir atnaujinus valgiaraštį čia palikti restorano emblema tapę skanėstai: su brendžio ir pipirų padažu ruošiamos vištienos kepenėlės „Alla Sativ“, miško grybų užkandėlė „Mille Feuille“, su kepta kriauše, vyno „Cabernet Sauvignon“ ir pelėsinio sūrio padažu patiekiamas jautienos kepsnys.

Naujienų „Freskų“ gerbėjams pasiūlęs virtuvės vyriausias virėjas Vitalijus Sosnovskis liko ištikimas pirmtakų tradicijoms. Užsisakę naujų patiekalų, skanausime rafinuotų tarptautinės virtuvės skanėstų, viliojančių tiek išvaizda, tiek skonių harmonija. Ragaudami naujųjų „Šefo“ salotų, mėgausimės šviežių lapinių salotų asorti, pagardintu vyšniniais pomidorais, apkeptomis voveraitėmis, kapariais ir brendyje keptomis kalakutų kepenėlėmis.

Pasiilgę jūros dvelksmo galime užsisakyti naujosios Jūreivių žuvienės, kuri verdama su lašišos, oto filė ir midijomis. Vėl prie Viduržiemio jūros „atsidursime“ paragavę spagečių su jūrų gėrybėmis. Šis valgis skonių įvairovei ruošiamas su rankų darbo juodaisiais makaronais ir gardinamas Dižono garstyčiomis. Teikiantieji pirmenybę žuvies patiekalams, ko gero, neatsispirs ir paragaus traškaus upėtakio. O į egzotiškiausias naujienas pretenduoja ant grotelių ir konvekcinėje krosnyje ruošiamas antienos kepsnys su spanguolių, medaus, sojos, šviežių figų, troškintų moliūgų bei morkų troškinio palyda.

Kad ir koks būtų „Freskų“ įvaizdis, užkandėlių, tarp jų ir kupiną salotų lėkštę, čia galima užsisakyti už 14-27 Lt. Už karštuosius patiekalus reikėtų palikti 23-53 Lt, o saldžiai nuodėmei pakaks ir 6-9 Lt. Beje, kol kas visų valgiaraščio naujienų siūloma išmėginti net 20 proc. pigiau.

Užsukusiems į „Freskas“ šiokiadieniais nuo 12 iki 16 val., siūlomi verslo pietūs. Už 13 litų čia galima rinktis sriubos ar salotų, karštąjį patiekalą, puodelį kavos, arbatos.

Girdėję apie „Freskų“ muzikines tradicijas taip pat neliks nusivylę. Kaip ir anksčiau klasikine saksofono ir gitarų muzika čia pasitinkami penktadienių ir šeštadienių vakarai.

Ramunė Žukauskienė
„Laisvalaikio“ informacija