Druska, pipirai ir žiupsnelis cinamono
„Svarbiausia gaminant – neužgožti natūralaus maisto skonio, todėl mano mėgstamiausi prieskoniai – pipirai ir druska. Taip pat naudoju gvazdikėlius, anyžius, cinamoną, - apie „Neringos“ patiekalų skonį ir aromatus pasakojo D.Dabravolskas. - Mūsų dienų tendencija – neperkaitinti produktų, kad jie išsaugotų kuo daugiau vitaminų bei savo natūralių sulčių“. Kurdamas naująjį meniu virtuvės šefas rūpinosi trimis pagridiniais kriterijais: kad maistas būtų skanus, kad lėkštėje jis būtų patiektas gražiai, ir kad kaina būtų kiek įmanoma maža.
Naujojo „Neringos“ meniu ypatybė – kaip niekad daug daržovių karaliaus moliūgo. Ši itin sveika daržovė restorano virtvėje naudojama ir kaip pagrindinis patiekalų ingredientas, ir kaip garnyras, ir kaip pagardas padažams ruošti. „Šios daržovės mėgėjams rekomenduoju paragauti vegetariško moliūgų pyrago, patiekiamo su Čederio sūriu ir graikinių riešutų padažu“, - sakė naująjį Neringos“ meniu sukūręs D.Dabravolskas. Meniu sezoniškumu, tai yra kad patiekalai būtų ruošiami iš šviežių, ką tik užderėjusių daržovių, vaisių ir kitų maisto produktų, itin besirūpinančio restorano valgiuose rasite ir itin vertinamų burokėlių. „Įsiklausėme į „Neringos“ lankytojų pageidavimus ir į rudens-žiemos meniu įvedėme patiekalą iš tikrų lietuviškų grybų. Įvairių grybų asorti troškinam česnakų ir grietinėlės padaže“, - pasakojo restorano virtuvės šefas.
Kukurūzinis viščiukas
Vištienos mėgėjai kviečiami ragauti ypatingojo „Neringos“ restorano viščiuko. Vien kukurūzais lesinto paukščio mėsa minkšta, sveika, nuo paprasto viščiuko ji skiriasi ir skoniu, ir gražia gelsva spalva. Kepta viščiuko puselė patiekiama su moliūgų ir Čederio sūrio pyragu ir saldžiųjų bulvių kremu. Tarp naujų vištienos patiekalų – vištienos krūtinėlės kepsnys su daržovių troškiniu, grybų risoto ir moliūgų padažu. Antienos mėgėjai galės paragauti antienos krūtinėlės kepsnio, patiekiamo su sirupe virtais kinkanais ir saldžiųjų bulvių kremu.
Atnaujintos visos meniu pozicijos – naujų patiekalų rasite šaltų ir karštų užkandžių, karštųjų mėsos patiekalų, sriubų, salotų ir desertų skyriuose. Rudens naujiena – nešaldytos lašišos kepsnys. Prie jo lėkštėje dar rasite karamelizuotų pankolių virtuvės šefo itin mėgstamų saldžiųjų bulvių. Mėsos mėgėjams siūlomi jautienos, kiaulienos išpjovos, avienos nugarinės kepsniai. Nuo šiol restorane „Neringa“ kiekvieną dieną bus verdama nauja sriuba. Kokia? Teiraukitės padavėjo. Taip pat šaltuoju sezonu galėsite stiprintis ukrainietiškais barščiais. Desertų asortimento pažiba – keptos figos su „Brie“ sūriu ir braškių padažu. Rekomenduojamas ir rikotos sūrio pyragas su aviečių padažu. Kol jūs dar skaitote, kažkas kitas visa tai jau ragauja.
Žinoma, naująjame „Neringos“ meniu rasite ir anksčiau sukurtų bei svečių ypač pamėgtų patiekalų, pavyzdžiu, aitrios vištienos ir krevečių sriubos su kokosų pienu, špinatų lapais ir imbieru. Taip pat „Neringos“ svečiai itin giria žariakliaukles midijas. Daugiau nei 50 metų gyvuojančiame, visų Vilniaus restoranų tėvu ir motina vadintis galinčiame restorane yra klasikinis valgiarašts, kuriame atrasite jau pusę amžiaus gaminamų patiekalų, kai kam priminsiančių vaikystę.
Su „Laisvalaikio“ kortele 13 proc. nuolaida sąskaitai
Parengė: Elena Nikonovaitė
Irmanto Sidarevičiaus nuotr.
Restorano „Neringa“ archyvo nuotr.