„Brasserie de Verres en Vers“ - prancūziška vėlyvųjų pusryčių dvasia
Gourmet šalyje Prancūzijoje ir brunch sąvoka skamba gurmaniškiau, jie vėlyvuosius pusryčius vadina le grand petit déjeuner (didieji pusryčiai arba dideli mažieji priešpiečiai) .
Geriausia vieta norintiems pajusti vėlyvųjų pusryčių arba le grand petit déjeuner dvasią – „Brasserie de Verres en Vers“ restoranas, išsiskiriantis klasikiniais prancūzų virtuvės patiekalais, pagamintais iš šviežių aukščiausios kokybės maisto produktų.
Čia nuo rugsėjo pirmosios, kiekvieną pirmąjį mėnesio sekmadienį bus galima mėgautis vis kitokiais, teminiais vėlyvaisiais pusryčiais. 12-16 val. Restorane Jus pasitiks ne tik didžiųjų pusryčių švediškas stalas bet ir skirtinga tema ir veiklos.
Pirmieji vėlyvieji pusryčiai vyks rugsėjo 1 dieną ir yra skirti Naujųjų Mokslo metų pradžiai. Restoranas ypatingą dėmesį skirs šeimoms ir vaikams. Pačių mažiausių laukia staigmenos, dovanos bei prizai. Nenuobodžiaus ir vyresnieji, kurie nuo 15 val. bus kviečiami stebėti tiesiogines krepšinio varžybas.
Tai tik pirmoji vėlyvųjų pusryčių tema, kurios kiekvieną mėnesį praturtins sekmadienio popietes Vilniaus senamiestyje.
„Kuo daugiau įmantrumų brunch metu – tuo geriau“
19 amžiaus pabaigoje Didžiojoje Britanijoje gimęs reiškinys brunch nėra vien madingas žodžių breakfast ir lunch derinys. Kaip „The New York Times“ rašė žymus restoranų kritikas William Grimes: „Kuo daugiau įmantrumų brunch metu – tuo geriau“.
19 amžiaus pabaigoje Didžiojoje Britanijoje gimęs reiškinys brunch nėra vien madingas žodžių breakfast ir lunch derinys. Valgymo maniera tarp tradicinių pusryčių ir pietų, savo gyvavimo pradžioje, buvo populiariausia aukštuomenės sluoksnyje. Šiandien vėlyvais pusryčiais gali mėgautis visi mėgstantys ilgiau pamiegoti, ieškantys naujovių ar tiesiog išsiilgę ilgų pasisėdėjimų prie skanėstais nukrauto stalo.
Atrodytų kas čia tokio - pusryčiai tik vėlesniu laiku? Vėlyvieji pusryčiai žavi savo atmosfera. Valgoma ilgiau, prie stalo daugiau bendraujama, vienu žodžiu – maistas ir poilsis vienu metu. Dar įdomiau tai, jog vėlyvųjų pusryčių patiekalų įvairovė niekuo nenusileidžia gurmaniškiems pietums. Be tradicinių pusryčių valgių: kiaušinienės, blynelių, kumpio ar sumuštinių vėlyvųjų pusryčių metu patiekiama ir kepta mėsa, paukštiena, šalti jūrų gėrybių kokteiliai, rūkytos žuvys, salotos, sriubos, taip pat daržovių patiekalai, kelių rūšių duona, desertai. Kaip „The New York Times“ rašė žymus restoranų kritikas William Grimes: „Kuo daugiau įmantrumų brunch metu – tuo geriau“.
Vėlyvieji pusryčiai, dažniausiai valgomi sekmadienio popietę, madingi viso pasaulio restoranuose. Turbūt daugeliui „pažįstama“ mados ikona, serialo „Seksas ir miestas“ veikėja Carrie vienoje serijų yra pasakiusi: „Yra labai mažai dalykų, kuriuos New York‘ietis mėgsta labiau už brunch‘ą. Gali miegoti iki popietės ir vis tiek gauti kiaušinių bet kurioje miesto kavinėje. Net alkoholiniai gėrimai dažnai būna įtraukti į vėlyvųjų pusryčių meniu.“.
„Brasserie de Verres en Vers“ - prancūziška vėlyvųjų pusryčių dvasia
Gourmet šalyje Prancūzijoje ir brunch sąvoka skamba gurmaniškiau, jie vėlyvuosius pusryčius vadina le grand petit déjeuner (didieji pusryčiai arba dideli mažieji priešpiečiai) .
Geriausia vieta norintiems pajusti vėlyvųjų pusryčių arba le grand petit déjeuner dvasią – „ Brasserie de Verres en Vers“ restoranas, išsiskiriantis klasikiniais prancūzų virtuvės patiekalais, pagamintais iš šviežių aukščiausios kokybės maisto produktų.
Čia nuo rugsėjo pirmosios, kiekvieną pirmąjį mėnesio sekmadienį bus galima mėgautis vis kitokiais, teminiais vėlyvaisiais pusryčiais. 12-16 val. Restorane Jus pasitiks ne tik didžiųjų pusryčių švediškas stalas bet ir skirtinga tema ir veiklos. Pirmieji vėlyvieji pusryčiai vyks rugsėjo 1 dieną ir yra skirti Naujųjų Mokslo metų pradžiai. Restoranas ypatingą dėmesį skirs šeimoms ir vaikams. Pačių mažiausių laukia staigmenos, dovanos bei prizai. Nenuobodžiaus ir vyresnieji, kurie nuo 15 val. bus kviečiami stebėti tiesiogines krepšinio varžybas.
Tai tik pirmoji vėlyvųjų pusryčių tema, kurios kiekvieną mėnesį praturtins sekmadienio popietes Vilniaus senamiestyje.
2011 08 31