Projekto tikslas – naudoti vietines šalies žaliavas, atsakingi gyvulininkystės ūkiai, atsakinga maisto
produktų gamyba, gamybos metodų įvairovė ir svarbiausia -
sveikas gyvenimo būdas.
Projekto strategija
- viziją paversti realybe. Suvienyti
visus su maitinimu susijusius objektus, sutelkiant dėmesį į keletą sričių: restoranai, kulinarinis turizmas,
visuomeninis maitinimas bei maisto produktų gamybą. Švedijos gamtos ištekliai, tikras
skonis ir švariausių pasaulyje žaliavų deriniai – visa tai
apibendrina gerą maistą . Dar viena svarbi projekto dalis
restoranų vadovų bei su maistu susijusių įmonių atsakomybė už
produktus, ruošiamą maistą bei patiekimą lankytojams. Visi
patiekalai turi būti pagaminti atsakingai ir ekologiškai tvariu būdu. Tai ir
yra - ateities kelias, siejamas su
virėjų kūrybingumu ir moderniu, aplinką tausojančiu požiūriu.
Restoranai
tai – naujoji gastronomijos meka. Švedija yra viena iš didžiausių Europos šalių.
Atstumas nuo šiaurės
į pietus siekia apie 1500
km. tai tikrai didesni atstumai nei Vokietijoje ar Italijoje. Ir žinoma visa tai turi tikrai didelę įtaką Švedijos virtuvei. Kulinarinės tradicijos labai
skiriasi kiekviename
regione,
priklausomai nuo vietos klimato, žemės ūkio ir žvejybos sąlygų.
Per šimtmečius regionai sukūrė savo maisto tradicijas – išlaikyti, rūkyti ar
sūdyti...
Šiuolaikiniai
virėjai ir restoranai
vaidina labai svarbų vaidmenį, kurdami maisto tradicijas bei siekdami įgyvendinti
naujoves. Pagaliau tik restoranuose turistai, na kad ir vietiniai,
gali susipažinti su tikruoju Švedijos skoniu.
Regioninė
virtuvė - tai naujas trendas ir galima sakyti „ant bangos“
talentingų virėjų tarpe. Jie siekia sujungti aukštos kokybės
vietos žaliavas ir tradicinius gamybos metodus, naujovišką požiūrį
į maisto ruošimą.
Be to patys šalies virėjai garsūs visame
pasaulyje. Jų skinami laurai tarptautiniuose kulinarijos konkursuose,
tokiuose kaip Bocuse d'Or . Jie
dalyvauja kulinarinėse olimpinėse
žaidynėse, kuriose Švedija pasirodo tikrai labai gerai. Bocuse
d'Or 2011 švedų virėjas Tommy
Myllymäki užėmė antrąją vietą. Prieš trejus metus 2009 m.
Švedų virėjas Jono Lundgren buvo taip pat antros vietos
laimėtojas. Kulinarijos olimpinėse žaidynėse 2010 metais švedų
komanda finišavo antra po Singapūro.
Vienuolika Švedijos
restoranų buvo apdovanoti žvaigždes “Michelin Guide”. Ir tai dar ne pabaiga.