Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Svarbiausias vasaros atributas – kepsninė

2011-06-11
Опубликовать вашу статью

Maisto kepimas ant atviros ugnies ar įkaitusių paviršių buvo pirmasis žingsnis maisto gamybos, kulinarinės evoliucijos kelyje. Iki šiol tai vienas populiariausių maisto ruošimo būdų pasaulyje. Evoliucionavo ir gaminimo ant ugnies įpročiai, technologijos ir...technika. Nors kepant įprastą kepsnį ar žuvį vis dar svarbiausia maisto produktų kokybė, norint pagaminti gurmaniškus patiekalus, neapsiribojant tradicinės kepsninės funkcijomis, atrandami profesionalūs sprendimai, kurie atveria dar įdomesnius maisto ruošimo būdus.

Profesionalų pamėgti sprendimai

Prasidėjus grilio sezonui visi, turintys silpnybę skaniam, užburiančio kvapo maistui bei geram laikui su kompanija, iš žiemos miego budina senas lauko kepsnines arba ieško naujų, patogių, galinčių užtikrinti komfortišką maisto ruošimą gamtoje.

Maisto ruošimas kepsninėje tai lyg virtuvės perkėlimas į kitą lygmenį ir aplinką. Joje gali sukiotis Jūsų draugai, už nugaros leistis saulė, o pasirinkus tinkamiausią kepimo techniką ir technologiją galima dar suspėti ir pliūkštelti į šalia tyvuliuojantį ežerą, kol patiekalas saugiai paliktas savarankiškai gamintis.

Yra trys pagrindinės kepsninių rūšys, skirstomos pagal naudojamas degiąsias medžiagas, tai: kietu kuru kūrenamos kepsninės, elektrinės ir dujinės.

Jei kalbėtume apie kepsninių evoliuciją, tai vienas didžiausių žingsnių joje – dujinės kepsninės. Kai kuriose šalyse populiarumu jos net lenkia kietu kuru kūrenamas kepsnines. Dujinių kepsninių fanai – ne vien patogumo gerbėjai. Profesionalūs grilio meistrai taip pat vertina šias kepsnines dėl praktinių ir estetinių šių kepsninių savybių.

Gaminant maistą ant dujinės kepsninės išvengiama dūmų, todėl tai idealus sprendimas viešose erdvėse, gaminant su vaikais ar nedidelėse erdvėse. Dujinėje kepsninėje nesusidaro pelenai, todėl ją itin lengva išvalyti. Tai greitas kepimo būdas. Kepsninė akimirksniu įkaista ir palaiko reikiamą temperatūrą, todėl nereikia laukti kol sudegs malkos, anglys pasieks reikiamą temperatūrą ar rūpintis tolygios temperatūros palaikymu. Maistas pagamintas ant dujinės kepsninės sveikesnis, kadangi ruošiamo maisto riebalai ar sultys nevarva ant anglių, taip neišskirdamos papildomo kancerogenų kiekio. Dujinių kepsninių pasirinkimas gana platus, dizainas inovatyvus, o funkcinės savybės pritaikytos pagal vartotojų poreikius. Naudojant dujomis kūrenamą kepsninę galima pasigaminti visus patiekalus, kurie gaminami ant anglių tik greičiau ir patogiau. Dauguma dujinių kepsninių turi dangčius, todėl gaminamų patiekalų spektras gerokai padidėja.

Pasiruoškite grilio sezonui su „BergHOFF“ lauko kepsninėmis

Tarptautinės Belgijos kompanijos „BergHOFF Worldwide“ oficialiai įgaliotas atstovas Baltijos šalyse „BergHOFF Baltija“ pasitinka grilio sezoną Lietuvoje su naujomis lauko kepsninėmis/virtuvėmis. Pasaulinėje rinkoje žinomas „BergHOFF“, tiekia estetiškus ir funkcionalius produktus, kurie yra ne tik sėkmingai parduodami, bet ir atitinka šiems gaminiams keliamus griežtus reikalavimus ir standartus.

„BergHOFF“ turi platų įrankių kepsniams pasirinkimą, todėl lauko kepsninių/virtuvių įvedimas į gaminių katalogą neturėtų nieko stebinti, greičiau padėti apsispręsti dėl kepsninės atnaujinimo. Kaip indų ir stalo įrankių kūrėjas bei gamintojas, „BergHOFF“ plečia savo asortimentą, pristatydamas 5 kokybiškiausias ir technologiškai pažangiausias dujines lauko kepsnines, kokios tik yra sukurtos šiai dienai.

Straipsnio tęsinį skaitykite naujausiame „Restoranų verslo“ numeryje: www.restoranuverslas.lt

„Restoranų verslas“ ir Meniu.lt informacija
Parengė: Upė Katinaitė

2011 06 11