O kas Jums svarbu renkantis maistą?
Vienas iš geriausių Lietuvos virėjų yra pasakęs: „Svarbiausios gurmaniško patiekalo sudedamosios dalys – švieži, aukštos kokybės produktai“. Deja, daugumoje kavinių tenka tik spėlioti kokio „šviežumo“ lėkštėje patiektas maistas. Daugumoje bet ne visose. „Pilies kepyklėlėje“ nereikia nei spėlioti, nei klausinėti ar maistas šviežias. Visi patiekalai pradedami gaminti tik gavus užsakymą, o lietiniai kepami čia pat salėje, todėl viską galima stebėti. Paklausta, o kaip su pyragų šviežumu, kepyklėlės direktorė Jolanta atsako: „Kad pas mus pyragai neužsistovi, jeigu ir norėtumėt 2 dienų senumo pyrago negausit.“ Išragavus „Pilies kepyklėlės“ pyragus jų galima užsisakyti ir šventėms. Išankstiniams užsakymams taikoma 30% nuolaida.
Ir nors pagrindinį kavinės meniu sudaro lietiniai, kurių čia galima rasti bent 15 rūšių, bei pyragai, vienodi kokybės reikalavimai taikomi visiems patiekalams. „Vienos iš mėgstamiausių salotų – vištienos ir mango salotos. Gana sunku gauti prinokusį mango, todėl juos perku pati, patikrindama kiekvieną vaisių“ – pasakoja Jolanta.
Nauji skoniai
Ir nors kavinėje per 10 metų „nešokinėjo“ nei kainos, nei kokybė, laikas nuo laiko virtuvės meistrai lankytojus lepina naujais skoniais. Kepyklėlės meniu pasipildė vegetariškais ir veganiškais patiekalais. Sveikuolių pageidavimu maistas gaminamas ant garų, o meniu rasite perspėjimus dėl galimų alergenų (pvz. riešutai, medus).
Užsukę į „Pilies kepyklėlę“ būtinai paragaukite mango sriubos, kokteilių su špinatais, su riešutais, cukinijų pastos su daržovėmis, daržovių salotų su kanapių seklų padažu, suktinukų su feta, lietinių su žemuogėmis. Artėjant žiemai maisto papildus pakeiskite „Pilies kepyklėlės“ šaltalankių arbata, gaminama iš natūralių uogų.
O kai kas nesikeičia...
Nuo pat „Pilies kepyklėlės“ atidarymo (10m) virtuvėje darbuojasi tos pačios virėjos, daugiau nei pusę kepyklėlės gyvavimo laiko pyragus gamina ta pati konditerė, visos receptūros kuriamos čia pat, darbuotojų geriausiai pažįstančių savo lankytojus. Beveik nesikeičia ir aptarnaujantis personalas – o tai jau didžiulis pliusas tiek kavinei, tiek lankytojams.
„Lankytojai sugrįžta. Kai kurie ateina kiekvieną savaitgalį „kaip į bažnyčią“. Ir jei jau atranda savo patiekalus visada būtinai valgo tuos pačius.“ – pasakoja kepyklėlės direktorė Jolanta. Svarbiausi - nesikeičia ir slaptasis lietinių ingredientas – lašelis meilės.