Pasibaigė šiltasis sezonas, gatvės pratuštėjo nuo įvairiaspalviais skėčiais pasipuošusių lauko kavinių. Dažnam tenka keisti per vasarą nusistovėjusius įpročius ir pasukti galvą, kur būtų galima skaniai ir greitai pavalgyti. Atsisveikinęs su turistų ir miesto svečių gausiais vasaros mėnesiais, „Naručio“ viešbučio virtuvės kolektyvas atnaujino dienos pietų meniu, orientuotą į dirbančių vilniečių poreikius.
Ilgametė „Naručio“ virtuvės šefė Gražina Urbonavičienė džiaugiasi, kad dviračio išradinėti neteko. "Manau, kad kasdieniai pietūs nėra tinkamas laikas egzotiškiems patiekalams. Kuriant šio sezono dienos pietų valgiaraštį pagrindiniai kriterijai buvo natūralumas, šviežumas ir kokybė. Galiu pasakyti, kad ne mes, darbuotojai, o klientai yra šio meniu autoriai. Į sąrašą kruopščiai atrinkome būtent tuos receptus, kurie per visą ilgą mūsų darbo laiką buvo populiariausi ir labiausiai svečių mėgstami", - šypsosi ponia Gražina, nepamiršdama pridurti, kad ypač smagu girdėti gerus atsiliepimus apie tai, kad retai kur galima pavalgyti tokių skanių sriubų, kokias savo lankytojams siūlo jos vadovaujamas kolektyvas. Sriubos ir sultiniai čia verdami tik natūralūs. Asortimentas gausus - nuo sočių, mamos virtuvę primenančių burokėlių arba šiupininių sriubų, pagardintų grietine, iki prancūziškos svogūnų sriubos su skrebučiais ir tarkuotu parmezano sūriu arba subtilaus skonio trintos brokolių sriubos su svieste kepintomis voveraitėmis. Negalima nepaminėti ir jautienos sultinio su tikru karaimišku kibinu, paruoštu pagal senovinį receptą, arba jautienos sultinio su miniatiūriniais rankų darbo koldūniukais.
Karštųjų patiekalų pasirinkimas taip pat platus. Receptūros atspindi ir internacionalinę virtuvę: Vienos pjausnys, legendinis Kijevo kotletas, makaronai „Tagliatelle“ su Bolonijos padažu arba su cukinija, ir tradiciškai lietuvių mėgstamus valgius: troškintos dešrelės su kopūstais, bulvių koše ir garstyčiomis, lietuviški bulviniai blynai, patiekiami su grietine ir "Narutyje" virta namine bruknių uogiene, kiaulienos išpjova, palaistyta rozmarino padažu su virtomis apkeptomis bulvėmis, brokoliais ir morkytėmis. Mėgstantys lengvesnį maistą gali paskanauti ožkų sūriu įdarytų cukinijų juostelių su šviežių pomidorų gabalėliais ir ciberžolių padažu arba damų mėgstamų varškėčių su grietine.
Pietūs patiekiami jaukiame XVI a. rūsio restorane kiekvieną darbo dieną nuo 11.30 iki 14.30 valandos, todėl patogu apsilankyti bet kokiu grafiku dirbantiems lankytojams. Maloni aplinka, lengva klasikinė muzika ir profesionalus aptarnavimas pietų pusvalandį paverčia puikiu atokvėpiu nuo kasdienio darbų maratono. Kasdien klientai gali rinktis iš dviejų vis skirtingų sriubų ir dviejų karštųjų dienos patiekalų, kurių čia paminėta vos keletas. Pietų kaina 19 Lt, o dienos gėrimas (naminė duonos gira, citrina, mėtomis ar spanguolėmis aromatizuotas vanduo)
nemokamas ir pildomas pagal kliento pageidavimą.
„Stengiamės nenuolaidžiauti kokybei. Paprasta taisyklė kiekvienam virėjui: gamindamas visada pagalvok, ar tai būtų skanu tavo šeimai“, - baigdama pokalbį sako G.Urbonavičienė ir pakviečia prie stalo, ant kurio gardžiai garuoja ukrainietiški barščiai su „pampuška“ ir grietine
bei atskirame indelyje patiektu kvapniu česnakiniu padažu. Bon appetit!
Daugiau apie restoraną>>
Laisvalaikio informacija