Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Sėkmės darbe paslaptis – teisinga mityba

2011-02-18
Опубликовать вашу статью

Kaip teisingai maitintis, norint darbe pasiekti užsibrėžtų tikslų ir būti sėkmingu – į šį klausimą atsako Vokietijos mokslininkas, daktaras P.Giunteris. Farmakologijos ir maisto produktų chemijos specialistas atliko ne vieną stebėjimą ir tyrimą, siekiant išsiaiškinti, kas padeda užvesti smegenų varikliuką.

Anot mokslininko, žmogaus smegenys sunaudoja apie 20 procentų, t.y. penktadalį visos su maisto produktais gaunamos energijos. Be to, jos gali perdirbti tik angliavandenius, daugiausia gliukozės pavidalo. Gliukozė suteikia žvalumo bei padidina darbingumą. Pastoviu gliukozės šaltiniu yra pilno grūdo produktai. Anot mokslininko, norintiems visą dieną išlikti darbingiems, pusryčiams reikėtų valgyti maistą, turtingą angliavandeniais su neriebiu pienu ar jogurtu.  Pietums rekomenduojama valgyti jūros žuvį (tuną, lašišą, silkę, skumbrę, sardines), turtingą omega 3 riebalų rūgštimis) su ryžiais. Omega-3 riebalų rūgščių taip pat gausu lapinėse daržovėse, riešutuose, linų sėmenų, rapsų, kanapių, graikinių riešutų, kviečių gemalų ir sojų aliejuje. Mažesni kiekiai randami: upėtakiuose, jūrinėse plekšnėse, menkėse, ešeriuose.

Be to, labai svarbu dienos metu gerti daug vandens (apie 2,5 litro kasdien), kuris skystina kraują. Tokiu būdu smegenys lengviau pasisavina maistingas medžiagas. Kasdien reikėtų išgerti apie 2,5 litro skysčių, geriausia vartoti žalią arbatą arba tiesiog gerti vandenį, kavą reikėtų vartoti retai. Tuo tarpu prieš svarbų susitikimą specialistai rekomenduoja išgerti praskiestų obuolių sulčių.

Produktai „užvedantys“ smegenų varikliuką (I dalis)>>

Produktai „užvedantys“ smegenų varikliuką (II dalis)>>

Kaip pagerinti atmintį?>>

Elena Germanovič
Šaltinis: kedem.ru
Nuotraukos: inmagine.com
MENIU.LT informacija

2011 02 18